Събарят военни блокове

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

На мястото на бившите военни жилищни сгради в Звездец ще бъдат построени еднофамилни къщи. Преди това обаче теренът ще бъде разчистен и разделен на парцели, които общината ще продаде поотделно.

Въпросните сгради са три на брой и са разположени на главната улица „Петрова нива“. До 90-те години на миналия век сградите са били ползвани от служещи в бившето военно поделение в Звездец. Днес обаче те са неузнаваеми. Причината, че жилищата са били дадени под наем на ромски семейства, които са ги разграбили до тухла. Изкорубени, с избити прозорци, сградите стряскаха с вида си, заради това започна събарянето им.

„Една опасна сграда, която грози облика на селото. В момента предстои събаряне. Сключен е договор с лицето Христо Райчев и ще му се заплати, след като бъде съборен блокът“, казва кметът на населеното място Пламен Грудев.

Сградите са построени в периода 1958 – 1960 г. До 1996 г. е имало поделение в село Звездец. След като сградите вече не са обитаеми, те са преминали на стопанисване от общината. Тя обаче няма средства да ги поддържа и затова в момента се събаря.

Интерес от инвеститори към терените, които ще бъдат обособени, ще има, тъй като селото е леснодостъпно, а и въздухът е отличен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Първанов: Този парламент може да приключи на мига, ако "Има такъв народ" решат

„Като мнозина българи и аз искам да имаме правителство, не искам да мисля за сценарии избори до дупка“. Това заяви Георги Първанов – президент на Република България от 2002 г. до 2012 г. в предаването „120 минути“ по bTV. „Сега тези дни са решаващи за преодоляването на здравната криза, за […]