Строителната камара до президента: Браншът е в колапс

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Строителният бранш е в колапс, твърдят от Камарата на строителите в България в писмо до президента Румен Радев.

Те посочват, че откакто арх. Виолета Комитова е поела поста служебен министър на регионалното развитие, ситуацията в бранша се е влошила.

„Свидетели сме на ескалация на негативните и уронващи престижа на строителния бранш внушения, отправени от министри от назначения служебен кабинет. Заради създадената несигурност МРРБ и ресорните ведомства не работят“, твърдят от бранша.

Според тях строителните и монтажи работи не се актуват, не се извършват и разплащания.

„Крайно противоречиви са и действията на министър Комитова, свързани с кадровата политика и направените уволнения и назначения“, пише още в писмото.

„Провежданата политика от служебния кабинет е в абсолютен противовес на световната практика за използване на строителството като ключов инструмент за излизане от икономическата криза“, посочват представителите на бранша.

Те призоваха да се спре негативната кампания, която уронва престижа им, да се активизира работата на държавата, както и министерствата да изпълняват своите ангажименти по договорите с изпълнители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Афганистанци, работещи за НАТО, искат евакуация в друга държава

Афганистански контрагенти, работещи за войници от операция "Решителната подкрепа" на НАТО, протестираха и изискват сигурност след изтеглянето от Афганистан, пише испанската международна информационна агенция ЕФЕ. През годините хиляди афганистанци са работили като преводачи, охранители и служители по договор за силите на САЩ и НАТО в Афганистан. Стотици от тези служители […]