Странните начини за ходене до тоалетната в някои страни - Мойте новини

Странните начини за ходене до тоалетната в някои страни

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Привичките в ходенето до тоалетна в другите страни могат да са доста различни. Например, когато сте в Южна Корея, някои неща в тоалетната могат да ви удивят или дори шокират.

Дори начинът, по който хората си мият ръцете, може да е необикновен и, вместо диспенсер за сапун, можете да видите странно устройство със сапун в обществените тоалетни. Запознайте се с някои специални тоалетни навици в другите държави, които със сигурност ще ви оставят изненадани:

Можете да видите специален сапун в тоалетните в Южна Корея

Вече сме свикнали да виждаме диспенсери за сапун в обществените тоалетни, но хората, посещавали Корея, са видели нещо уникално там. Блогъри посочват, че по принцип ще сте късметлии, ако намерите сапун в тоалетната. В повечето случаи това е сапунено блокче, закачено за прът, а вие трябва да го потъркате, за да можете да си измиете ръцете, съобщава Brightside.me.

В обществените тоалетни в Япония може да има бутон за спешни случаи

Някои обществени тоалетни в Япония имат много полезен атрибут – бутон за спешни случаи. Понякога чужденците го объркват с бутона за пускане на водата. Той бие аларма за охраната, която идва да провери кабинката. Това е особено добро устройство за възрастните хора, които може да имат нужда от помощ.

В Япония има система, наречена „Звук принцеса“

Някои японки се притесняват от това, че могат да ги чуят докато са в тоалетната. За да намалят този стрес и да прикрият звука, инженери са създали устройство, което възпроизвежда звука от пускане на водата без реално да има нужда от пускане, за да не се хаби вода.

На много места в Китай все още има тоалетни с клекало

Много райони в Китай имат традиционни тоалетни с клекало, особено обществените тоалетни. Въпреки това блогърите казват, че пътешествениците имат избор и от такива, на които се седи. На някои хора им е трудно да балансират в клекнало положение, което е особено трудно, когато се пътува с влак.

Тоалетните в Камбоджа имат маркуч с вода

Камбоджанските тоалетни имат някои особени. Първо, обществените са рядкост. Второ, трябва да изхвърлите използваната хартия в кош, защото повечето канализации не могат да се справят с тоалетната хартия. Трето, те имат маркуч с вода в банята, който човек може да използва да се измие и да изплакне с него тоалетната.

Можете да намерите тоалетни за всички полове в САЩ, Канада, Япония и Тайланд

Тези обществени тоалетни са създадени за широк обхват от хора със или без специални нужди, включително хора с недъзи, възрастни и транссексуални. Освен това е много удобно за родители, които трябва да помогнат на детето си в тоалетната.

В Антарктида използват преносими тоалетни

Пътешественици споделят, че има специални палатки за тоалетни в Антарктида. Може да има отделни тоалетни за малка и голяма нужда. Вторите са преносими и в тях отпадъкът ви може да се опакова и запечата в найлонова торба.

Тези специални преносими японски тоалетни са много интересни. След като си свършите работата, трябва да натиснете бутон, който да запечати торбата. Запечатването отнема две минути. След това изхвърляте торбата на боклука.

В Индонезия използват лявата ръка за тоалетна, а дясната за храна

В някои култури хората разделят ръцете си за хигиена и за ядене. Индонезия е една от тях. Могат да счетат за обидно да им дадете нещо с лявата си ръка, защото тя се счита за „тоалетна ръка“ за избърсване. Дясната е за подаване и за храна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мощна буря потопи Москва под вода! Хиляди останаха без ток (ВИДЕО)

Близо 15 000 души в подмосковния град Балашиха останаха без ток заради повреди в електрическата мрежа, предизвикани от проливни дъждове, съобщи руското министерство на енергетиката, цитирано от ТАСС. По-рано източник на агенцията каза, че мълния е ударила подстанция в Балашиха и е избухнал пожар. Движението на мотрисите по Филевската линия […]