Спортният министър: Документите говорят, проверките продължават - Мойте новини

Спортният министър: Документите говорят, проверките продължават

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Проверките в Министерството на спорта и в момента продължават и ще продължат, защото така е по закон. Това обясни в сутрешния блок на БНТ служебният спортен министър Андрей Кузманов. По думите му много се говори за реваншизъм, за изчегъртване и други по-тежки думи, но той като министър на спорта и като служител на държавата е бил длъжен да провери какво е ставало в това министерство.

"Това, което успяха вътрешните одити да проверят, всички документи и всички констатации в нашата компетентност са подадени на разследващи, на НАП, на всички органи в държавата. Какво направи впечатление от първо четене – процедурите, по които са правени конкурси, видимо е, че има нещо, което не е както трябва. Документите, те говорят", категоричен беше Кузманов.

Според него има правила за всичко, за него тези правила трябва малко да се пипнат, но основното е субективизмът. Всеки един трябва да спазва правилата. Тук вече е ролята на държавата и на тези, които ръководят това министерство.

Броени дни остават до Олимпиадата в Токио. Рекордно малък брой българи успяха да вземат квоти тази година. Министър Кузманов смята, че най-вече пандемията е оказала влияние върху това.

"Игрите ще се проведат в изключително тежка обстановка, изключителни рестриктивни мерки. Ето и вчера получаваме указания от посолството на Япония и просто тв олимпиада ще бъде, така ако можем да го кажем. Всички, които заминават и всички, които ще бъдат там, ще бъдат под страхотно наблюдение, не могат да разговарят дори на масата по време на обяд или друго, тежко ще бъде за всички", коментира министър Кузманов.

По думите му тук ще си проличи подготовката на тези, които са подготвени по-скоро психически, физически те всички трябва да са подготвени, защото това е олимпиада. Но психически тук ще е много важно кой ще издържи.

"Най-важното, което успяхме да направим, е да запазим нашите спортисти здрави, тези, които са спечелили квоти, да могат да заминат и да не се поддадат на тази пандемия някой да се разболее. Всички, които са пожелали да бъдат ваксинирани, са ваксинирани. Така или иначе те ще бъдат тествани ежедневно и то по няколко пъти на ден", уточни Кузманов.

Разработва се програма за насърчаване на треньорския труд.

"В България има много треньори, които за да получат някакви средства, те трябва да се превърнат в счетоводители и какво ли не. Учителят по физическо има постоянна заплата, а треньорът – не. Имаме 3660 клубове, регистрирани в България. Ако може на всеки един от тези клубове чрез министерството да бъде стимулиран поне един треньор на една минимална работна заплата, това също е нещо", допълни Кузманов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Михаил Станчев пред ФАКТИ: Черноморският регион - откъде идва заплахата за мира?

Какво имаме? Русия е слабо развита държава с огромни природни ресурси, с феодален стил на управление, с много нерешени вътрешни проблеми, които управляващият олигархичен елит се опитва да скрие за сметка на външни фактори, отприщвайки конфликти в съседните държави. Това каза в интервю за ФАКТИ професорът Михаил Станчев. Той преподава […]