Сийка Милева за разобличения Гешев: Компромат, груба медийна манипулация - Мойте новини

Сийка Милева за разобличения Гешев: Компромат, груба медийна манипулация

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

"До момента категорично е установено, че справка от 10.08.2015 г., цитирана в публикувания документ, не е постъпвала до тримата наблюдаващи прокурори по делото за фалита на КТБ". Това заяви пред "Блиц" Сийка Милева, говорител на главния прокурор, по повод публикацията на FrogNews, в която се твърди, че Иван Гешев е прикривал информация за Делян Пеевски, докато е наблюдавал делото "КТБ".

Прокуратурата се самосезирала по повод твърденията, че от финансовото разузнаване е постъпила справка, която Гешев не е взел под внимание по времето, в което е било в ход производството за източването на КТБ.

"Истинността на документа е компрометирана дори и от факта, че името на дирекцията, която е посочена като автор, е изписано неправилно. Според ЗДАНС и ППЗДАНС – „Финансово разузнаване“ има статут на Специализирана административна дирекция, поради което правилна абревиатура е САД, а не както е посочено в публикациите СД", посочи Милева.

Тя окачестви публикацията за "поредната груба медийна манипулация спрямо прокуратурата от заинтересовани подсъдими лица, които се укриват от българското правосъдие. Според Милева се касае за активно мероприятие, което има за цел да урони престижа на съдебната власт, която е независима".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министерството на здравеопазването: Ваксините срещу COVID-19 не са "експериментални"!

Лица и организации, които твърдят, че ваксините срещу COVID-19 са „експериментални“, са пропуснали изпитванията върху животни и завършилите клинични проучвания с участието на хора. Всички ваксини срещу COVID-19 са преминали през стандартни тестове за безопасност, преди да бъдат одобрени за употреба, увериха от Министерството на здравеопазването. Стандартна процедура е мониторингът […]