Сигнал: Купуват с линейка гласове в Дулово?

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Сигнал до полицията в Силистра и до куп медии изпрати днес (31 март) човек, именувал се като Тунчай Акиф – съветник от ДПС в община Дулово. "Не съм очаквал да бъда използван по толкова долен начин от местното ръководство на ДПС. От няколко месеца насам карат нас, общинските съветници от групата на ДПС, уж "доброволно" да си даряваме месечните възнаграждения, като от ръководството ни уверяват, че събраните пари ще се използват за рекламни материали за предстоящите парламентарни избори", е посочено в писмото.

В него е допълнено: "ПЪЛНА ЛЪЖА. В момента нашите пари, както и парите, събрани от членски внос, се раздават за купуване на гласове по селата в Община Дулово, от забележете "медицинските лица", обикалящи Общината с ЛИНЕЙКА, предоставена от водача на нашата листата и кандидат за депутат от ДПС. Линейката идва уж да те прегледат, а си тръгваш с бюлетина на ДПС и пари в джоба. Това е недопустимо за мен и моите избиратели като Общински Съветник от ДПС в Община Дулово, поради което ОТКАЗВАМ ДА РАБОТЯ С ТОВА РЪКОВОДСТВО".

Посланието завършва с подпис, като има и телефон за обратна връзка.

Actualmo.com се свърза с Тунчай Акиф за коментар.

"Някой е пратил това писмо от мое име, но подписът не е мой. Имейл адресът също не е мой. Аз получавам пощата от Общинския съвет на съвсем друг мейл, който ми е единствен. Всичко е фалшиво – и имейлът, и съдържанието. Тъкмо излязох от Икономическа полиция, където дадох сведения. От Силистра дойдоха да ме разпитат", посочи той. Всъщност, в писмото, което се твърди, че е изпратил Акиф, е посочен неговият телефон – така и Actualno.com се свърза с него за коментар. А имейлът е с подател с електронна поща в руската мейл компания "Яндекс".

На въпрос дали е вярно написаното, той реагира остро: "Как може да е вярно написаното!? Как може да ми задавате такъв въпрос?! Това са пълни глупости. Нищо такова на никой не съм пращал. Правят се мръсни игрички някои хора. Аз съм си депесар, твърдо го заявявам. 15 души сме в Общинския съвет и всички сме си сплотени".

Попитан дали е обяснил и на ръководството на ДПС, че писмото е фалшиво, отговори: "Те знаят много добре. В мен никой не се съмнява". Според него, се заиграва с името му, защото той е един от най-големите активисти на ДПС в Дулово. "Хората ме обичат и явно опонентите се притесняват от мен. Аз като взема тази заплата от Общинския съвет, половината я дарявам на хора – бедни, стари. Може да видите и на Фейсбук страницата ми. Явно фактът, че съм повече сред народа ги притеснява", допълни Тунчай.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Италианското правителство гони двама руски дипломати

Двама руски дипломати трябва да напуснат Италия, съобщи АНСА. Италианското правителство обяви своето решение днес. Руският посланик вече беше привикан от италиански дипломати. Това стана след задържане на двама души, обвинени в шпионаж. Това са италиански капитан и руски дипломат. Те са били задържани при предаване на държавна информация. Външният […]