САЩ подаде ръка на българските граждани

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

С годишния си доклад за правата на човека (2020), изготвен от Държавния департамент на САЩ, нашите презокеански съюзници по-категорично от всякога подадоха ръка на активните и съвестни български граждани, които желаят личната им свобода да не се нарушава от властите, които считат, че частната собственост е неприкосновена, които искат нормална бизнес среда и за които свобода на изразяване навсякъде в обществото – не само в медиите, е ценност.

Нашите съюзници удариха шамар не само на порочните български власти (порочни е меко казано, но за другото трябва да се произнесе съдът, макар и да ги смятам за абсолютни престъпници), но и такъв, разбуждащ, отрезвителен на заспалите българи. Дошло е времето да се преброим. И какъв по-добър шанс от изборите? Да, може и мафията да ги фалшифицира, но с това само ще даде повод на активното гражданство да изпълни площадите отново – нещо което, макар и не в прав текст, ни подсказва докладът на Държавния департамент на Съединените американски щати.

Всичко, което пише в доклада на Държавния департамент, хората, които се интересуваме от социално-икономическите и политически процеси в страната, си го знаем. Ключовият фактор, що се касае до този доклад, е, че дори американците вече не могат да се сдържат и да не признаят, че основните власти – законодателна, изпълнителна и отчасти съдебна, с действията или бездействията си са опасни за живота и здравето на българските граждани. С физическото и психическото насилие, с корупцията, която нагледно и многократно се доказа, че убива, с персоналното съсипване на хора и кражба на бизнеси, които гонят множество българи от страната, а това е заплаха за националната сигурност, тъй като демографската криза постоянно се задълбочава и причините за това не винаги са икономически.

На фона на тази българска реалност и американския доклад, Русия и Европа оглушително мълчат. За Русия в голяма степен е нормално, защото как да кажат нещо срещу модел и реалност, които се наблюдават и в самата Руска федерация? Шизофренно ще е, прекалено шизофренно. Още повече, преди време руснаците дори нападнаха посолството на САЩ в София заради позиция, критикуваща несправянето на българските власти с корупцията у нас.

По-големият въпрос е защо Европа мълчи за нехуманното управление в България. Краткият отговор е, че съвременните ѝ елити са просто лицемерни и могат да се сработят с всяка власт, която не им създава проблеми в Брюксел. Тази лицемерност на водещите европейски елити, с малки добри изключения като правителството на Нидерландия, може да донесе огромни проблеми на Европейския съюз и да постави на карта съществуването му.

Изказаното в този доклад обаче е само едно добро начало от страна на нашите американски приятели. Ако те искат още по-силно и истински да помогнат на българския народ, редно е и има всички предпоставки тотално да откажат легитимация на тази и евентуално следващите власти, които продължат да съсипват България и да мачкат и унижават гражданите ѝ. Пълно непризнаване на легитимността им заради тоновете корупционни фекалии, в които са потънали. А това включва и пауза на търговските отношения.

И въпреки че докладът за правата на човека (2020), изготвен от Държавния департамент, е само едно добро начало, той не само подава ръка на гражданите, но с посочването на конкретните проблеми в България почти казва и какво точно да се случи у нас, за да разрешим проблемите си.

А именно: полицията трябва да спре да бие невинни граждани, а гражданските права трябва да са нещо свещено. Трябва да бъде отнета възможността на институции да рекетират (чрез тотална дигитализация може да се сложи край на това), както и възможността да съучастват в заграбване и унищожаване на бизнеси. Не трябва да се позволява едноличност на медийния пазар, защото това е предпоставка за цензура.

Изброените неща, макар и да не са единствените, които трябва да се свършат, не са толкова сложни. Просто повече хора трябва да ги поискат и да изпратят в Парламента политици, които имат желанието и волята да ги реализират и отстояват.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Пролетни солени палачинки

Необходими продукти: 1 авокадо 340 гр. чери домати 100 гр. спанак 3 връзки млад лук 1 лайм зехтин 1 яйце 125 гр. брашно 1 пакетче и половина бакпулвер малко сол 230 мл мляко 250 гр моцарела допълнителни продукти по ваше желание Начин на приготвяне: Нарежете авокадото. Измийте доматите и ги […]