Руското посолство в София: Не ваксинираме. И „Спутник V“ нямаме

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Посолството на Русия в София излезе със съобщение, че не разполага с ваксината "Спутник V" и в сградата на дипломатическата им мисия в българската столица не се ваксинират нито руски, нито български граждани. На страницата си във фейсбук от мисията посочват, че правят това уточнение в отговор на "многобройни въпроси".

Добавят и че преди дни Руската Федерация е поискала от Европейската агенция по лекарствата и българските здравни власти разрешение за регистрация на "Спутник V". 

Русия ще кандидатства за одобряване на ваксината й "Спутник V" в ЕС

Ето и цялото съобщение на руското посолство:

"Във връзка с многобройните въпроси относно руската ваксина "Спутник V" съобщаваме, че Посолството на Руската Федерация не разполага с ваксината, в Посолството не се поставя ваксината нито на руските, нито на българските граждани.

На 20 януари т.г. Русия подаде заявка за регистрация на ваксината "Спутник V" от Европейската агенция по лекарствата. За да бъде внесена ваксината в страната тя трябва да бъде одобрена на ниво ЕС или на ниво на лекарствен регулатор на Република България."

Европейският регулагор преговаря с производителя на „Спутник“

 

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Медици скочиха срещу Ицо Хазарта: Поруга всички, които платиха с живота си

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своето безпокойство и категорично несъгласие с думите на българския рапър Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, съобщиха в позиция до медиите от БАПЗГ. В национален телевизионен ефир той каза: “Навремето един европейски политик е преценил, че евреите не са му приоритет. И […]