Румен Радев подкрепи инициативата „Изпрати българска книга в Македония“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Президентът Румен Радев подкрепи инициативата „Изпрати българска книга в Македония“ като дари тетралогията на големия български писател Димитър Талев. Държавният глава се срещна с Виктор Стоянов, създател на инициативата, който беше върнат преди дни на границата от властите на Република Северна Македония с дарение от близо 1000 български книги.

"Силата на Европейския съюз е не само в свободата на движение на хора, стоки, услуги и капитали, а най-вече в свободния обмен на идеи, духовност и култура. И затова силно се надявам, че държавното ръководство на Република Северна Македония, което така енергично демонстрира стремеж към членство в ЕС, ще се ръководи от основополагащите принципи на общността. Всяка книга носи огромен духовен заряд и емоция, особено когато се чете на родния език на автора, без подпровяне и фалшификации", коментира президентът Румен Радев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ваксините работят! Бързият спад на COVID-19 случаите в Израел показва ползата от имунизация

Израелските власти представиха графики, показващи рязко намаляване на заразените с коронавирус в страната след началото на ваксинацията срещу COVID-19 на 19-и декември 2020 г. Графика на процентната промяна на COVID случаите по възрастови групи в Израел след началото на ваксинацията Тук е важно да се отбележи, че процентът на новозаразени […]