Рецепта на деня: Домашно кисело мляко

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

За да си заквасите сами кисело мляко е добре да си намерите истинско прясно мляко (не от магазина, а от онези добри баби и дядовци, които рано сутрин пристигат от някое село и го продават в пластмасови шишета). Млякото не трябва да се разрежда с вода, защото няма да може да се подкваси.

След като млякото се свари, оставете го да изстине до подходящата температура. Можете да използвате термометър, но по-автентично става по "бабешкия" начин – можете ли да задържите пръст в млякото за 10 секунди спокойно, значи е време да подквасвате, пише bb-team.org.

Разделете го в предварително приготвените много добре измити буркани. Пригответе си чаша с хладка вода и закваска. На върха на супена лъжица гребнете малко от закваската, след това топнете в чашата с вода и разбъркайте. Получената каша разбъркайте в буркана с прясно мляко. Сложете капачката и преминете към следващия буркан.

Напълнените и затворени буркани наредете плътно един до друг върху предварително приготвени за целта одеяло и вестници Завийте отгоре с найлонов плик, а след това с вестници и най-накрая с одеялото. След няколко часа киселото мляко ще е готово. Можете да го приберете в хладилника. Ако не отваряте бурканчетата, млякото няма да се развали бързо и така ще може да се запасите за една-две седмици напред.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Агресивен питбул уби няколко животни и нахапа хора в Бургаско

Всеки ден жителите на село Ново Паничарево край Приморско се молят да не се случи кървава трагедия, тъй като озверелият питбул на криминално проявения Нейко Димитров сее страх сред тях и нищо не може да го спре. Почти всеки ден агресивното куче къса синджира си, изскача на улицата и напада […]