Разпределят ваксини на „Джонсън и Джонсън“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Министерството на здравеопазването на Испания разпределя днес между автономните региони хиляди дози от ваксината на „Джонсън и Джонсън“, след като Европейската агенция по лекарствата даде разрешение за прилагането ѝ. То бе временно спряно докато се проучат 8-те случая на тромбози в Съединените щати, предаде БНР.

Първата пратка от ваксината на „Джонсън и Джонсън“ пристигна в Испания още на 14 април , но бе блокирана в складовете до взимането на решение относно безопасността ѝ. „Повече няма да губя и секунда“, увери министърът на здравеопазването Каролина Дариас и уточни, че еднодозовата ваксина е предназначена за населението между 70 и 79 години.

В съответствие с изискванията на Европейската агенция по лекарствата, фирмата – производител ще добави към инструкциите в опаковката информация за диагностиката и лечението на тези редки странични ефекти. Целта е медиците да са информирани за първите признаци на тромбози и нужното лечение. От своя страна „Джонсън и Джонсън“ се ангажираха да доставят поръчаните дози от ваксината.

Междувременно бе взето решение вторите дози от РНК ваксините да се поставят по план, а не както беше предложило Здравното министерство с удължен период между тях. Целта беше да се ваксинират повече хора макар и само с една доза, но с влизането в употреба на ваксината на „Джонсън и Джонсън“, с наличните на „АстраЗенека“ и с договорените по 170 000 дози седмично на „Пфайзер“, властите считат, че няма да има недостиг и Планът за ваксинация на правителството ще се спази.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мартин Димитров и Владислав Панев внасят законопроект в помощ на бизнеса

Ключова антикризисна мярка за намаляване на законната лихва при забавени плащания. Такова изменение на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) внесоха депутатите от "Демократична България" Мартин Димитров, Владислав Панев и Георги Ганев. За внасянето на законопроекта съобщи Димитров в своя Фейсбук профил. Автор на законопроекта е Петър Славов – колега […]