Радев поздрави финалистите в международния конкурс по програмиране CodeIT - Мойте новини

Радев поздрави финалистите в международния конкурс по програмиране CodeIT

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Държавният глава Румен Радев поздрави днес финалистите в престижния международен конкурс CodeIT, който се провежда под негов патронаж. Тазгодишната 21-ва официална церемония за обявяването на финалистите и победителя се проведе онлайн.

Румен Радев приветства участниците за дръзновението да се занимават именно с програмиране и прилагане на водещи софтуерни продукти в ежедневието. По думите му създадените от тях модели са възможност за нов поглед към настоящето и бъдещето, а волята и упоритостта, с която младите хора доказват своя талант, е и отговорност, защото разработеният софтуер се прилага във всички сфери на обществения живот и моделира обществените отношения.

Президентът благодари на организаторите на CodeIT за това, че инвестират в уменията на младите хора, защото това е гаранция за успешното и устойчиво бъдеще на обществото ни. Според държавния глава финалистите, сред които и участници от Република Северна Македония и Република Сърбия, показват и потенциала, който има нашият регион.

По традиция организаторите на конкурса канят изтъкнати личности с успехи в световен мащаб в сферата на състезателното програмиране, които да изнесат лекция на финалистите в конкурса. Тази година това е Румен Христов, който през 2020 г. е отличен в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ с грамота "Джон Атанасов – проект с висок обществен принос".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Авария остави хиляди софиянци без топла вода

Поради авария на главен топлопровод на първа градска магистрала, преминаващ по бул. „Мария Луиза“, се налага спиране на топлоподаването в централна градска част в каретата между: бул. „Мария Луиза“; ул. „Веслец“, ул. „Сердика“; бул. „Дондуков“; ул. „Княз Александър I“; ул. „Гурко“; ул. „6 септември“; ул. „Граф Игнатиев“; бул. „Патриарх Евтимий“, […]