Протест в София: Приютите за животни са ужасни

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Представители на организации за защита на животните протестираха пред сградата на Столичната община срещу работата на общинското предприятие „Екоравновесие“ заради програмата „Кастрирай и върни“, която е с бюджет 3 милиона лева, предаде БНР.

Протестът е и срещу условията в общинската ветеринарна клиника, и в приютите за бездомни животни на община София, както и нехуманното отношение към бездомните кучета от служителите на "Екоравновесие", каза Мартин Янчев – един от организаторите:

"През последната седмица наша колежка се натъкна на ужасяваща гледка в клиника "Връбница" – упоени кучета, нахвърляни едно върху друго. Поради несправяне с проблема с популацията на животните в България "Екоравновесие" започва да действа с протоколи за агресивни животни. Много животни прибраха последните два месеца, които наистина са агресивни, обявени са за такива. Искаме една ревизия и категорично оставка на ръководството, досегашното на "Екоравновесие", и там да постъпят на работа хора, които биха се отнесли хуманно към животните".

Програмата "Кастрирай и върни" системно се нарушава и не се допуска обществен контрол върху работата ѝ, твърди Ирина Николова от Сдружение "Помощ за животните":

"Приютите са ужасни. Приют в Богров за 1500 места с 3 милиона бюджет би могло да бъде малко по-добре направен. Гледачите са малко. Те мият клетките с маркуч с ледена вода, стресират животните. Да не говорим за клиниката във "Връбница". Там няма необходимото оборудване, не могат да се създадат нормални условия за лечение".

Недоволството е насочено и срещу поставянето на примамки с отрова по улици и градинки, които застрашават живота на домашните любимци и на децата, посочиха протестиращите:

"Аз апелирам за създаването на работеща зоополиция по всички закони, която да следи за стопани, които неглижират отглеждането на животните си, бият, изхвърлят".

"Да защитава животните при всеки сигнал за затворено куче, бедстващо, гладно, завързано на верига и непоглеждано".

"Искаме в приютите също да работят съвестни хора и да гледат добре животните".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Започва имунизирането на работещите в туризма

Снощи на Летище Варна се очакваше да пристигне втора група израелски туристи. По традиция те отсядат в курорта "Златни пясъци". Хотелиерите по Северното Черноморие са готови за откриването на сезона на 1 май. Започва и имунизиране на работещите в бранша, предаде БНТ. Много хотелиери вече имат изискване към хората, които […]