Прокуратурата: Не е установено незаконно подслушване на политици

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

"Не е установено незаконно подслушване на политици, имащи отношения към политическия живот и изборите за 45-то Народно събрание" – това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева като се позова на информация, получена от ГДБОП, Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и ДАНС.

Без да уточни кога, Милева обясни, че по твърденията за незаконно подслушване е образувано досъдебно производство. То е под надзора на Софийската градска прокуратурата и досега са разпитани 11 свидетели:

"С оглед разпространената в средствата за масово осведомяване и информация по делото е сезирано Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, от което е поискана информация има ли нарушение на Закона за специалните разузнавателни средства и били ли са обект на незаконно подслушване споменатите в медийните изяви лица. Очакваме резултатите от проверката с оглед преценка за предприемане на последващи по закон действия". Милева предупреди, че нерегламентираното разгласяване на данни, събрани със специални разузнавателни средства, е тежко престъпление.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Малоброен протест пред НАП поиска оставката на Спецов

Малоброен протест с искане на оставката на изпълнителния директор на НАП Румен Спецов се проведе пред сградата на агенцията. Гражданите настояват за яснота около казуса с фирмата със задължения, която е била притежание на Спецов. По-рано министърът на финансите Асен Василев обяви, че прокуратурата е образувала проверка по случая. От […]