Продължително онлайн обучение и висок успех са сред критериите за безплатна почивка

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Шансът за безплатна почивка тази година ще имат 33 деца от училището на Петър. „За нас това е стимул за учениците, които са проявявали активно участие в учебния процес в извънкласните дейности”, заяви Елка Станева – директор на II СУ „Н. Й. Вапцаров“.

Децата ще се разпределят в групи от 10-15 души и ще пътуват заедно с преподавател. Предимство ще имат учениците с най-добър успех или тези, които са учили най-дълго онлайн. Училищата ще могат да правят избор кой да пътува по социален или здравен статус.

„Не можем да унифицираме тези критерии, защото училищата са различни. Проблемите, които са натрупани, са различни. Надяваме се при успешен старт да има добро продължение и така да бъдат включени повече деца”, каза зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова.

„Дано не се стигне до ситуация за дискриминация и усещане за несправедливост”, заяви Диян Стаматов – директор на119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

На идеята училищата да решават сами, някои родители гледат скептично. „След като всеки директор сам ще решава, нямаме представа дали ще имаме тази възможност”, коментира Пепи Илчева.

За почивки на учениците са заделени 15 милиона лева, а преподавателите настояват и за допълнително възнаграждение за ръководителите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изповед: С мъжа ми правихме тройка и това съсипа сексуалния ни живот завинаги

Има любовни истории, които звучат невероятно, но и тъжно. Всяка връзка може да пропадне само за миг и само с едно грешно взето решение. И днешната ни история го потвърждава. Woman.bg представя една история как една млада жена изгуби любовта на съпруга си, защото се съгласи да изпълни най-голямата му […]