Прелетете 55 милиона светлинни години за 50 секунди (ВИДЕО)

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Учени от южноевропейската обсерватория, вдъхновени от успехите в изследването на черна дупка в галактиката M87, решиха да визуализират космическото пътуване и представиха в YouTube видеоклип на ускорен „полет“, стартиращ от Atacama Large Millimeter Array (ALMA) и завършващ в "центъра" на черната дупка. Зрителят ще „прелети“ разстоянието от 55 милиона светлинни години за 50 секунди.

Едно от най-важните постижения на съвременната астрономия беше получаването на първата снимка на черна дупка в галактиката M87, както и изучаването ѝ в поляризирана светлина, което даде възможност да се "видят" загадъчните ивици на магнитното поле и да се измерят някои параметри на мистериозният обект.

Човечеството дълго време няма да има възможност да пътува до далечна галактика, използвайки съвременните средства, налични към момента. Дори със скоростта на светлината полетът ще отнеме десетки милиони години. Въпреки това астрономите вече са се опитали да визуализират пътя от Земята до далечното ядро ​​на черната дупка, показвайки по пътя си всички галактики и съзвездия.

Пътуването завършва с уникално изображение на хоризонта и събитията в черната дупка и с последната снимка на магнитните линии на обекта, направена в поляризирана светлина. Вижте.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Венци Стефанов: Единият от централните защитници на България завива по-бавно от тролей тройка

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази учудването си, че някои хора са в националния отбор. Конкретно той не е доволен от представянето на Пламен Илиев, Сисиньо, Момчил Цветанов и един от централните защитници. "Няма ги комунистите, няма футбол, ако така разсъждаваме. Съгласен съм с част от думите на Красимир Балъков, […]