Президентът: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност - Мойте новини

Президентът: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, повишава както качеството на инвестиционната среда, така и разкрива много повече перспективи пред младите и образовани хора в България. Това заяви президентът Румен Радев, който днес разговаря на „Дондуков“2 с новоизбрания председател на Конфиндустрия България Роберто Санторели.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на българското присъствие на италианския пазар и развитието на икономическото сътрудничество между Италия и България, което индустриалната асоциация подпомага вече повече от 20 години.

Държавният глава открои приноса на италианския бизнес към България не само с инвестициите в реалната икономика, но и заради много прогресивните отношения между бизнеса и държавата и между бизнеса и обществото, които този бизнес създава. По думите на президента, българската държава има своята отговорност за подобряване на качеството на образованието, здравеопазването, в усъвършенстването и създаването на качествена инфраструктура и следва да насърчи и инвестиции в развитието на човешкия капитал.

„Важно е италианското общество и бизнес да бъдат убедени, че България е атрактивно място за инвестиции и ние можем да сме привлекателен партньор за дългосрочно развитие на бизнес“, отбеляза още Румен Радев. Държавният глава изрази надежда и че по-тясното сътрудничество между институциите и представителите на бизнеса, който членуват в Конфиндустрия България, ще продължава да води към изсветляване на бизнес средата у нас.

Роберто Сантoрели оцени високо перспективите пред икономическата среда в България, която е с благоприятни макроикономически показатели, насърчава чуждестранните инвестиции, предприемаческите инициативи и транснационалните партньорства. Той определи страната ни като един от най-големите търговски партньори на Италия, като по време на срещата беше отчетен и ръстът на италианските инвестиции в България, въпреки последиците, причинени от пандемията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ефикасна хормонална диета за бързо сваляне на килограми

Някои хора се оплакват, че на определени места, т.нар. проблемни зони, обемите изчезват по-бавно. Експертите са установили, че това директно показва проблеми с определени хормони. По какво се различава хормоналната диета от останалите? Същността на диетата е проста: трябва да направите промени в начина си на хранене, в зависимост от […]