Президентът: Оставката на главния прокурор ще е в полза на обществото - Мойте новини

Президентът: Оставката на главния прокурор ще е в полза на обществото

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

"Оставката на главния прокурор ще бъде в полза на гражданското общество на страната. Това е закономерен резултат от всичко, случило се досега”. Подобно мнение изрази президентът Румен Радев, който е на посещение във Варна.

"Това оглушително мълчание за вихрещата се корупция по най-високите места в държавата, знаковите корупционни скандали, които обиколиха всички световни медии и дискредитираха страната, оглушителното мълчание за харченето на милиарди средства, докато същевременно прокуратурата клеветеше неудобните на властта – това делегитимира и самата прокуратура", посочи още той.

"Служебното правителство изпълнява успешно задачата, която поставих за начало на демонтажа на порочния модел и оздравяване на държавността, но съставянето на успешен кабинет, който да се полза с доверието на хората изисква отговорност и усилена работа, откритост и конструктивен диалог, почтеност и ясни морални принципи”, каза Румен Радев.

"Затова обществото ни очаква от партиите, които се обявиха срещу този порочен модел, да представят ясна алтернатива, диалог и конкретни решения, а не оправдания”, аргументира се президентът.

"Ако се насрочат предсрочни избори и партиите не съставят кабинет, естествено аз ще назнача служебно правителство. Мое право е да реша дали да продължи в този състав или с някакви промени. Ако се предложат от партиите този служебен кабинет да продължи като редовно, е друга тема. Това звучи добре като теория, като някакво практическо решение на казуса, но трябва да е ясно, че редовният кабинет означава ясна отговорност от партиите, която те трябва да понесат. Затова партиите не могат да се крият зад служебен кабинет”, посочи Радев.

Той обяви, че ще започне консултациите с партиите възможно най-скоро. "Кога ще връча първия проучвателен мандат обаче зависи от самите консултации с тях и от това дали партиите ще намерят диалог. Още един поправителен няма да бъде за тяхна сметка, той ще бъде за сметка на всички нас”, каза президентът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дузина чисто нови Audi-та бяха наводнени в Германия (ВИДЕО)

В последната седмица Германия и части от Белгия изпитват сериозни проблеми след рекордни валежи, които за съжаление взеха над 100 жертви и причиниха множество материални щети. Клип публикуван във Facebook показва представителството на Audi в Леверкузен, както и последиците след валежите. Кадрите показват почти пълната гама на германския производител потънала […]