По-нисък данък при ремонт на жилище

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

От следващата година в данъчните декларации собствениците на имоти ще могат да декларират дали са правили ремонт на дома си. В случай, че са сменили дограмата на прозорците или са извършили друго подобрение на имота като смяна на плочки в банята, боядисване и подмяна на подовите настилки, чиято обща стойност не надвишава 2000 лв., може да ви намалят данъка на имота. „Това е една прекрасна държавна мярка и бих казал, че семействата решили да правят частичен или цялостен ремонт, биха се възползвали от това нещо, особено в момент на пандемия и финансова криза”, коментират граждани.

Причината сумата да не надвишава 2000 лв.е, че „става дума за компонентата труд в тези разходи, не за материали, не за плочки, не за пералня, а за трудовата компонента. За труда, който един домашен майстор влага”, обясни Росен Бъчваров от НАП.

Поправката на уреди също не е включена. „Целта е ясна, първо да се даде данъчно облекчение. А втората цел, която не е тайна, е да окаже натиск върху сивия и понякога направо черен бранш на домашните ремонти”, допълват от НАП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новата ел. Kia победи Lamborghini, Ferrari, Porsche и AMG в драг надпревара (ВИДЕО)

Вчера от Kia представиха електрическата EV6, която в най-мощната си версия разполага с 585 конски сили и впечатлява с ускорение от 0 до 100км/ч за едва 3.5 секунди. За сравнение, това са данни, които отговарят на тези при Porsche Taycan Cross Turismo 4S и Tesla Model Y Performance. Оказва се, […]