Почина генерал Кирил Войнов - Мойте новини

Почина генерал Кирил Войнов

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

След тежко боледуване почина зам.-председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор генерал Кирил Войнов, съобщи "Нова телевизия".

През 2016 г. ген. Войнов взима дейно участие в създаването и структурирането на Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“. От 2016 до 2017 е Главен директор на Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“. През 2015г. е съветник на премиера.

О.р. генерал Кирил Войнов започва кариерата си в МВР през 1975 г. като командир на взвод към Столична служба за пожарна охрана. Постепенно преминава през всички длъжности в системата на МВР. В периода 1994 г. – 2006 г. е Директор на Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност“ – МВР.

През 2003 г. с указ на президента на Войнов е присвоено званието „Генерал-майор от МВР“. През 2021 г. о.р. генерал Кирил Войнов е награден със „Златен почетен знак на ДАМТН“ втора степен.

Поклонението ще се състои на 21.07. /сряда/ от 11.30 в храм Света София.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да лекуваме торбичките под очите

Обикновено ги свързваме с умората, но торбичките под очите могат да са признак на определени проблеми. Научете защо имате торбички под очите и как да ги лекувате с натурални средства от тази статия. Появата на торбички под очите може да ви придаде болнав, уморен вид. А каква е причината за […]