Потни тениски, порно с животни и още забавни секс странности, погледнати под сериозен научен ъгъл

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Реално до средата на ХХ век научни изследвания по темата секс не са провеждани: интимната сфера от живота ни е запечатана с толкова много табута, че учените просто не смеят да изследват проблемите, за да не бъдат охулени. В наши дни обаче, нещата са коренно различни: научните публикации по човешката сексуалност са хиляди, а някои от тях са – меко казано – странни, пише dnesplus.bg. Ето няколко такива:

Изследване на потни тениски

През 1995 година швейцарският биолог Клаус Ведекинд провежда точно такъв научен експеримент. На двама мъже е поставена задачата две поредни нощи да спят с една и съща тениска. Към тези двете са добавени още 4 неносени тениски и след това 49 жени са помолени да ги помиришат и да ги сортират по степента, по която ароматът ги привлича или отблъсква.

В крайна сметка се оказва, че колкото по-различен в генетично отношение е мъжът от жената, толкова повече на дамата се нрави ароматът му. Излиза, че в мозъка на жените съществува специално „софтуерно обезпечение“, което им позволява да подбират партньорите си по миризмата. И в това има логика, като се отчете фактът, че точно разликата в гените на родителите дава по-стабилна имунна система на децата им.

Не бива това да се приема като напълно меродавен съвет, но все пак, жени, ако желаете децата ви да са с добре работеща имунна система, помиришете мъжа, преди да е успял да се залее с дезодорант или парфюм. Между другото, в същото изследване става ясно и още нещо важно: ако жената ползва хапчета за орална контрацепция, оценката ѝ за миризмите са променя на точно противоположния полюс.

Порно с животни и женската смазка

Психофизиологът от катедрата по психология в Университета Куинс в Канада, Мередит Чивърс, е известна в научните среди с изследванията ѝ, посветени на възприемането на порнографията. В нейната лаборатория участниците в експериментите ѝ са облепяни с десетки датчици, а след това им прожектират разнообразни видео материали – от най-обикновени и до такива, в които е заснето чифтосване между животни.

През 2010 година са публикувани данните от мащабните проучвания, които Мередит Чивърс провежда. От тях става ясно, че „силният пол“ е много простичко устроен: хетеросексуалните се възбуждат от жени, гейовете – от мъже, а субективната оценка за възбудата, която мъжете сами си дават, малко се различава от онази, която регистрират приборите.

При жените обаче нещата се оказват далеч по-сложни: първо става ясно, че при тях секретирането на смазка се случва буквално при всяко порно клипче, без значение какви са „главните герои“, които участват – водопроводчици, електротехници, градинари или шимпанзета. В същото време, дамите твърдят, че ги възбуждат само сценарии, които са упоменали в попълнените специални анкети.

Изводът е очевиден: „подмокрянето“ при жените не е гаранция за наличието на възбуда у жената, а смазка се появява винаги, когато жената се „сблъсква“ с нещо, свързано със секс. Учените смятат, че това е своеобразен защитен механизъм – рефлекторна проява, която позволява да се предпазят стените на влагалището от травми, ако жената пряко своите желания бъде въвлечена в сексуален контакт.

Определяне на способността за вагинален оргазъм по походката на жената

В средите на специалистите психологът Стюард Броуди е заслужил славата си на фанатичен привърженик на вагиналния оргазъм. Според него, това е залог за здраве и добро настроение при жените. През 2008 година Броуди събира в едно изследване 16 жени, от които седем са от онези щастливки, които могат да получават оргазъм от вагинален секс, докато другите девет никога не са се радвали на „голямото О“ без допълнителна стимулация. Участничките в експеримента са помолени да извървят 100 метра, докато в същото време си представят, че са в отпуск и с любимия мъж. Разходката им е записвана на видео.

След това видео материалите са предадени на двама професори със специализация в сексологията, като целта е специалистите да се опитат по походката да разберат, кои от заснетите жени са способни да изживяват оргазъм само от вагинален секс. Резултатът от изследването: двамата професори точно разпознават в 13 от 16-те случая, т.е., по походката на жените са отговорили същото, което и жените са посочили в анкетните си карти. Трите разминавания намират логично обяснение с това, че са при жени, които до този момент не са изпитвали такъв оргазъм и е възможно в бъдеще да го преживеят, стига да срещнат подходящи партньори.

В конкретния случай обаче има две важни неща за отбелязване: първо, твърде малкият брой на участвалите в експеримента и второ, не е ясно доколко честно са разказали за себе си анкетираните дами. И още нещо, което е може би съвсем изкривява нещата – Броуди насочващо подбутвал колегите си с „Не, не, пак го изгледай: та тя не върви, а направо лети!“.

Не забравяйте, че наличието във влагалището на жената на чувствителни зони се дължи на това, че към стените му са прилепени „крачетата“ на клитора. Така че, всички оргазми са еднакво полезни!

За да привличат мъжете, жените трябва да са разсъблечени, но не много

Изследователи от Университета в Лийдс решават да изяснят, колко дрехи трябва да облече една жена, за да привлича мъжкото внимание. За целта се впускат в наблюдения, провеждани в множество нощни клубове, за да пресметнат колко често мъже се впускат да канят на танц определени жени.

Съставена е скала, по която за голи ръце дамите получават 10% „разголване“, за голи крака – 15%, а останалите проценти са разпределени за другите достъпни за погледа части от женското тяло. Учените достигат до заключение, че разголените на 40% жени се ползват с два пъти по-голямо мъжко внимание, отколкото онези, които са „по-навлечени“ и в случай, че процентът на „разголеност“ падне под 40%, мъжкото внимание рязко изчезва.

Докторът по психология Колин Хендри, която ръководи въпросното изследване, смята за логично следното обяснение: жените, които обичат да се разголват прекомерно, се възприемат от мъжете като потенциално неверни, затова и мачовците предпочитат да не се впускат във връзки с тях. Общият извод от изследването е, че жената, която иска да грабне вниманието на мъжете по време на купон, следва да бъде на 60% облечена, да носи прилепващи по тялото дрехи и да умее да танцува съблазнително.

Всъщност жените и без намесата на „група английски учени“ знаят как да съберат погледите на мъжете в нощните заведения.

Възбудата помага да се преодолее погнусата

Холандски учени са доказали, че сексуалната възбуда има неочакван страничен ефект: понижава естественото у мнозина хора усещане за погнуса.

Участващите в експеримента жени са разделени на две групи. На едната група са демонстрирани еротични филми, на другата – не. След това участничките са помолени да извършат поредица от дейности – да пият вода от чаша, в която плават насекоми и да си избършат ръцете с мръсна салфетка.

От експеримента става ясно, че у жените, които са гледали еротични филми и има определено ниво на сексуална възбуда, проявите на погнуса са далеч по-малко, отколкото при жените от втората група. Изводът е, че жените следва да помнят простичко правило: не забравяйте за безопасността и в разгара на страстите не вършете глупави неща, защото чувството за погнуса ни е дадено от природата с целта да ни помага да избягваме болести и неподходящи сексуални партньори.

Бонус: да си припомним и удостоените с анти-Нобеловата награда постижения. Шнобелите се раздават за „научни постижения, които първо предизвикват смях, а после ни карат да се замислим“.

През 1991 година Кларк Греъм, който е радетел за подобряване на човешката раса, получава наградата за създаването на Репозиторий на гениални зародиши – банка за сперма, която съхранява образци само от олимпийски шампиони и носители на Нобелова награда.

Шнобел за медицина през 1993 година е присъден на учени за изследване на тема: „Неотложна помощ при наранявания на пениса, причинени от цип на панталоните“.

През 1995 година наградата е присъдена на изследване, посветено на „Чужди тела в правото черво: описание на случаи и всеобхватен обзор на световната литература [за такива случаи]”. В списъка, авторите на изследването са включили седем случая на електрически крушки, две фенерчета, бижутерски трион, замразена свинска опашка и табакера.

През 2000 година Шнобел по химия получават учени от Калифорнийския университет за откритието, че от гледна точка на биохимията, романтичната любов не може да бъде различена от тежко нервно разстройство от маниакален тип.

Три години по-късно служителят на Природо-научния музей в Ротердам, Киис Моликер, е удостоен със Шнобел за първото научно описание на прояви на хомосексуална некрофилия при дивите патици. Той наблюдава, мъжка дива патица в продължение на половин час се опитва да „оправи“ друг мъжки екземпляр, загинал, след като се удря в стъклената фасада на музея.

През 2007 година Шнобелова награда за мир получава лабораторията „Братя Райт“ към ВВС на САЩ за предложението да се разработи „бомба – гей“, под влиянието на която противниковите войници да изпадат в състояние на неудържимо привличане един към друг.

Година по-късно Джефри Милър, Джошуа Тибур и Брент Джордън са удостоени с приза за това, че установяват, че професионалните стриптизьорки, специализирани в танци в скута на поръчалият ги, получават по-големи бакшиши, ако са в период на овулация.

През 2009 година награда е присъдена на Елена Бондар, Рафаел Ли и Сандра Марихън за изобретеният от тях сутиен, който в случай на нужда се превръща в два броя респираторни маски.

През 2013 година екип тайландски медици получава наградата за разработка на медицинска методика за действия в случаи на ампутация на пениса от разгневена съпруга (с изключение на случаите, когато част от пениса е изядена от патица).

През 2019 година Шнобел получават Роджър Миусет и Бурас Бенгудиф за „измервания на асиметричните температури на тестисите при голи и облечени пощальони във Франция“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бензема записа историческо постижение

Френският нападател Карим Бензема не само спаси Реал от загуба в дербито на Мадрид срещу Атлетико на "Уанда Метрополитано", но и записа историческо постижение. 33-годишният голмайстор вкара гола за "кралете" при равенството 1:1 и то в края на мача, а освен това стана чужденецът с най-много мачове в испанското първенство […]