Половината от работодателите биха запазили дистанционната форма на работа

System Administrator
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Половината от работодателите в България биха запазили дистанционните форми на работа и след като отпаднат противоепидемичните мерки, показва проучване на Българската стопанска камара.

55 на сто от работодателите у нас са въвели дистанционна работа в своите компании след установеното извънредно положение преди една година.

90% обаче прилагат смесена форма на работа – от дома или от офиса, а друга част от бизнеса организира служителите си в определени дни от седмицата да работят от разстояние, а в останалите присъствено.

Проучването показва още, че въпреки широкото прилагане на дистанционната заетост, съществува непознаване на правата и задълженията на работодателите и служителите при работа от разстояние.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кобилкина: Добрият секс е шофьорска книжка

Сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина е иситнска фурия в своята област и не губи нито момент, за да даде своите важни съвети за укрепване на интимната връзка и сексуалния живот. Добре е да се отбележи, че Кобилкина говори на семинарите си не само от името на купищата изчетени книги, […]