Пекин: Господин Блинкън, оставете Китай на мира и бъдете със своя народ в тези трудни дни

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разкритикува ситуацията със спазването на човешките права в Хонконг, като заяви, че „стои заедно с китайския народ“, предаде Радио Китай.

Това е огромна ирония! Господин Блинкън, не виждате ли, че починалите от COVID-19 в САЩ вече надвишиха 600 хиляди? Защо не се грижите за човешките права на собствените си граждани? Хонг Конг е част от Китай и не се нуждае от загрижеността на американски политици от другия бряг на Тихия океан.

Хората в Хонг Конг ще кажат добра или не е ситуацията с човешките им права. А истината е, че след връщането им в лоното на родината през 1997 г. правата на хонконгските жители са изцяло гарантирани от основния и други закони на района. Особено след влизането в сила Закона за националната сигурност в Хонг Конг, там бе възстановен реда и нормалния живот на хората, които не е нужно повече да се страхуват, че ще станат обект на улично насилие.

Отделно тази година бе реформирана избирателната система в района, така че да разшири политическата представителност и гарантира, че управлението ще е в ръцете на патриоти и хора, които мислят за бъдещето на Хонконг. И това е гарантиране на правата и свободите на хонконгските граждани.

Правото на живот е базово човешко право. Но в условията на епидемията от COVID-19 интересите на някои американски политици се оказаха по-важни от здравето и живота на обикновените граждани. До края на този февруари смъртните случаи от епидемията в САЩ надвишиха броя на американците, загинали в Първата, Втората световна и Виетнамската война.

Хонконгските дела са вътрешен въпрос на Китай и САЩ нямат право да се намесват в тях. Господин Блинкън, по-добре бъдете с американския народ, за да решите проблемите в своя дом!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Украинци обявиха, че ще играят контрола с ЦСКА

Украинският футболен клуб Ингулец (Петрове) ще проведе летен подготвителен лагер в България. По време престоя си на наша територия тимът е предвидил пет контроли. Според информациите, първата от тях ще се играе на 6 юли, а съперник ще бъде ЦСКА. Заради традиционното объркване на чуждестранните клубове и медии относно присъствието […]