Около 30% са желаещите за ваксина в системата на образованието

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

30 процента и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за възрастни хора, които искат да се ваксинират.

Това съобщи във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде БГНЕС.

"АстраЗенека" ще достави на ЕС с 60% по-малко ваксини заради проблеми с производството

Готовността е ваксинирането от първа фаза в целия регион да приключи в края на този месец, началото на втора фаза очакваме през първите дни от февруари. Ваксините са налични във фризерите, заяви здравният министър.

"Нямаме абсолютно никакви притеснения, ще дойдат ваксини за над 3 милиона граждани. Ако намалеят количествата, очакваме за около 2 милиона граждани, което е абсолютно достатъчно за нашата държава. Не очаквам никакви последствия за България", подчерта министър Ангелов по повод новината, че британската компания „АстраЗенека” забавя доставките на ваксини за Европа, а първите доставки ще са по-малко от очакваното.

Ангелов също потвърди, че у нас вече има 8 доказани случаи на т.нар. „английски щам” на COVID-19.

Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от наличните на пазара ваксини, и че лечението, което се прилага до момента, е без промяна, подчерта министърът.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тази държава ваксинира 350 000 души за един ден

Индия е ваксинирала 347 058 души срещу коронавируса през изминалото денонощие, което е рекорд за националната кампания, започнала на 16 януари, съобщи БТА. Общо за първата седмица в страната са били имунизирани 1 390 592 души, съобщават индийските власти. Предишният рекорд бе поставен по-рано тази седмица с 237 050 ваксинирани. […]