„Обективните цени“ могат да предизвикат вълна от продажби

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

След като през седмицата стана ясно, че от 1 януари 2022 г. Гърция променя начина на изчисляване на данъците върху недвижимите имоти, експерти прогнозират рязък скок на продажбите в зоните, в които се очаква рязко покачване на данъците. Много от собствениците на жилища във въпросните региони ще се опитат да ги продадат до края на текущата година, за да не плащат по-висок данък.

От друга страна, там където данъците на имотите ще бъдат намалени собствениците или потенциалните купувачи нямат основание да бързат със сделките. За тях жилищата няма да станат по-евтини, нито в единия, нито в другия случай. Като цяло се очаква поскъпването на жилища да продължи с бавни темпове, което не е в полза на купувачите.

По този начин, напълно нормално е броят на сделките да нарасне съществено в тези зони, където ръстът на данъка ще е максимален. Един от тях е центъра на Атина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Палатка, превръщаща пикап в кемпер (ВИДЕО)

Alpha Motors наскоро предложи на света компактен електрически пикап Wolf, който бе последван от неговата удължена версия. Сега производителят ни дразни с туристическа версия, наречена Wolf + Cloudbreak. По принцип това е обикновена палатка за къмпинг, която се прикрепя към товарната платформа. Тя обаче е изключително здрава и има надеждна […]