Няколко начина за определяне на приблизителния реален пробег на автомобил преди покупка - Мойте новини

Няколко начина за определяне на приблизителния реален пробег на автомобил преди покупка

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Първото с което трябва да започнете е проверка на сервизната документация на превозното средство. То трябва да има такава. Въз основа на датата, на която автомобилът е слязъл от поточната линия и пробегът между първоначалните задължителни обслужвания, записани в нея, можете приблизително да определите дали показанията на километража да реални.

В днешно време обаче е най-добре да се използват съществуващи бази данни и да се проверяват автомобилите по VIN-код. Цената на такива проверки винаги оправдава надеждността на бъдеща покупка, а в много от случаите такива проверки са налични и безплатно в мрежата. Но и тук има нюанс, че не всички автомобили могат да бъдат проверени по този начин. Мониторингът или периодичното следене на сайтовете за продажба на употребявани автомобили също е важен. Ако една и съща кола се намира в повече от една обява и пробегът не съответства, можем да говорим за измама.

Можете за прецените дали пробегът е реален по състоянието на детайли от интериора. Волан педали, скоростен лост, тапицерия и т.н. трябва да се гледат внимателно. Ако са много износени, а километрите са малко, това означава, че не са реални. Ако пък са чисто нови (претапицирани или сменени), а километрите са повечко, това също говори за измама.

Най-добре е обаче реалният пробег на автомобила да бъде намерен с помощта на OBD скенера в блоковете за управление. Не, че и това е стопроцентова гаранция, но е добре да се направи.

Всички неизправности в електрониката трябва служат като предупреждение. Те са обвързани с определен пробег. Чрез свързване към диагностичния уред е лесно да се види на колко километра е възникнала повредата. Може да се сравни и с пробега, показан на скоростомера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС не препоръчва ваксинираните с неодобрен препарат да се възприемат като защитени

ЕС не препоръчва ваксинираните с неодобрен от Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) или Световната здравна организация (СЗО) препарат против COVID-19 да бъдат възприемани като имунизирани срещу новото заболяване. Това уточни днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси, предаде БТА. Досега ЕАЛ е одобрила няколко ваксини, произвеждани […]