Новият американски хиперкар шокира с характеристики

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Хиперкарът Glickenhaus 007S беше показан за първи път на снимка. Освен изображението се появиха и някои от характеристиките на автомобила, които, макар и оскъдни, са наистина впечатляващи.

Glickenhaus 007S е пътната версия на прототипа за 24-те часа Льо Ман. Създаден е от компанията на Джеймс Гликенхаус, известен колекционер на автомобили и притежател на известния суперкар Ferrari P4/5. Той е и създател на високоскоростното купе SCG 003.

Сега на ход е нов хиперкар с чудовищни характеристики. Glickenhaus 007S е оборудван с турбо V-образен осемцилиндров двигател, който е с мощност от… 1 400 к.с. В същото време карбоновото купе тежи само 1 268 кг и има изключително добра аеродинамика.

Създателите обявяват, че колата не само ще постави нов рекорд на Нюрбургринг, но и ще покаже време на обиколка, което ще е по-малко от 6 минути. За справка, сега рекордьорът сред серийните автомобили е на Mercedes.

По-конкретно става дума за AMG GT R Black Series, който завъртя обиколка на "Зеления ад" за време 6.43.6 минути. Общо 24 такива коли ще бъдат произведени, като цената на всяка една от тях ще започва от 2.3 милиона долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как Русия продължава да влияе на политиката в България

„Русия продължава да използва старите си връзки и симпатии в по-малките и по-уязвимите членове на НАТО и ЕС за създаването на шпионски мрежи и получаване на достъп до западните тайни. Русия умело използва съществуващите и бившите мрежи на службите за сигурност, които са живи и здрави дори след три десетилетия […]