Нинова с план за първите 100 дни

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

При спечелване на изборите сме готови с конкретен и ясен план за управление на държавата в първите 100 дни. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция преди края на предизборната кампания. "Скъпи български граждани, епидемията COVID-19 ни изправи пред нови предизвикателства и предизвика здравна, икономическа и социални кризи. Правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" се провалиха в управлението и в мерките за преодоляването им. Необходими са решителни действия за опазване здравето на хората, възстановяване на икономиката, гарантиране на работни места и доходи. Ние имаме решения.

При спечелване на изборите сме готови с конкретен и ясен план за управление в първите 100 дни, най-важните. Този план е направен с грижа за хората и е ориентиран в четири сектора. Тези, които за вас са най-важните в момента. Разбира се, ние ще изпълним всяка точка от нашата програма, но за първите 100 дни сме ориентирани към здравеопазване, социална политика, доходи и работни места, икономика и финанси и образование", изтъкна Корнелия Нинова. "Този наш план предвижда спешни незабавни мерки, които сме готови да въведем веднага след спечелване на изборите и при управление и такива, които започваме веднага, но които ще продължат своя ефект до края на годината", заяви още Нинова.

Още в първите 100 дни веднага при спечелване на избори въвеждаме данъчна ваканция за бизнеса и покриваме определен процент от оборотния капитал", каза лидерът на БСП. По думите ѝ целта е да се помогне на българските производители, на родното производство, на икономиката, която трябва да помогне и да издърпаме държавата напред. "Намаляване с 30% на изискуемите документи за кандидатстване по програми за помощ. Изключителна е административната тежест върху фирмите, които не могат в този момент адекватно да реагират, както и съкращаване с 50 % на сроковете за изплащане на помощите от страна на държавата. Недопустимо е фирми, кандидатствали още миналата година за помощ и до ден днешен да чакат за нея. Така тя става абсолютно ненужна и неефективна. Служебно събиране на част от документите от самите държавни институции, а не губене на време, на ресурси и усилия от страна на икономическите субекти. Отмяна на текстове в 42 подзаконови нормативни актове, наредби, постановления и методики, затрудняващи изключително много бизнес оборота в България", каза още Нинова. По думите ѝ БСП ще наложи мораториум върху застрояването на зелените площи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия и Китай се сближават заради идеи

ЕС смята, че сближаването на Русия и Китай се дължи на общото отхвърляне на демократичните идеи. Това обяви върховният външен представител на ЕС Жозеп Борел, цитиран от ТАСС. Двете страни постоянно подобряват своето партньорство. Борел смята, че не е правилно тяхното партньорство да се разглежда само от икономическа гледна точка. […]