Нинова от Разград: Увеличението на доходите ще помогне и на хората, и на икономиката - Мойте новини

Нинова от Разград: Увеличението на доходите ще помогне и на хората, и на икономиката

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

„За нас най-важното, първото от първите неща, са доходите на хората. Бедността нараствао отчайващо, нарастват неравенствата, ковид кризата е раждала всеки ден в България по един нов милионер. А в същото време близо половин милион български семейства са изтеглили от банките влоговете си от по 1000 лева – пари за черни дни. Увеличението на доходите ще помогне и на хората, и на икономиката. То ще доведе и до увеличение на потреблението, което е един от трите стълба за развитие на икономиката“, заяви лидерът на БСП в Разград.

„Готови сме веднага да стартираме с няколко мерки – преизчисляване на всички пенсии върху средноосигурителния доход – това ще доведе до увеличение на пенсиите с 1/3. ИТН и ИМВ в миналия парламент блокираха вземането на решението за преизчисление на пенсиите. Ние първо ще направим това. То струва 1 млрд. и 200 млн. лева. В държавата има пари за всичко.

На второ място най-важни са ни младите хора и децата. Те са втората по бедност група. Затова ще има необлагаем минимум за семейства с деца по 500 лева на дете за родители, които работят и се осигуряват. Безплатни учебници, безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за деца до 14 години и втората година от майчинството да е 6 500 лева – това са 10 минимални заплати в момента. И още мерки сме приготвили, цялата ни социална програма струва 2 млрд. и 900 млн. лева.

БВП на България е 117 милиарда на година и ако държавата не може да извади 2 млрд. и 900 млн. лева за най-важния проблем какво тогава да говорим?“

Нинова очерта и три външнополитически теми за България, които са изключително важни за бъдещите парламентаристи. Тя зададе три въпроса за позицията на останалите участници в изборите: „Каква е позицията ви за Република Северна Македония? Повече все още мълчат и не изразяват мнение по темата.

Каква е позицията за санкциите срещу Русия? БСП изрази ясно своята за облекчаване на санкциите. Франция и Германия настояха за диалог с Русия. Новите партии следва да кажат какво мислят по този въпрос.

И не на последно място – позицията ви за приемане на Истанбулската конвенция? Нашата последователна политика по този въпрос е ясна, но нека и останалите се изкажат за ратификацията, което засяга българското общество“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Черно море с равенство във втората си контрола

Черно море завърши 0:0 със Струмска слава във втората си конрола от лятната подготовка. Двубоят на стадиона в Радомир не предложи много интересни ситуации, като по-сериозните положения бяха пред вратата на втородивизионния тим. Варненци опитваха да пробият отбраната на тима от Радомир с постепенни атаки, но в крайна сметка не […]