Нинова: Не дръжте законопроекта ни на трупчета, да спрем харчовете от джипката

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Председателят на БСП Корнелия Нинова направи изявление в Народото събрание от името на парламентарната група на левицата, в което заяви, че настоява партийните законопроекти да бъдат разгледани.

"От името на ПГ на "БСП за България" имаме въпрос и настояваме законопроектите, внесени от нас преди седмица още, да бъдат включени в работата на комисиите и съответно в работата на зала. Защо? Законите, които внасяме, са ориентирани в решаване на два спешни проблема. Единият е да се ограничи възможността за харчовете от прозореца на джипката, както стана популярно, защото докато тук решаваме въпроси с изборното законодателство, тези харчове продължават. Само миналата седмица на едно заседание на МС бяха изхарчени 200 млн. лв", отбеляза Нинова.

"Една от бързите и спешни стъпки е да приемем Законът за публичните финанси, който сме внесли и се намира в деловодството 10 дни", каза още Нинова. Тя поясни, че там БСП е предложила ограничение на министър-председателя да харчи безразборно пари без това да минава през Народното събрание. "Принципна, държавническа политика. Уви, държите този закон на трупчета", изтъкна още лидерът на БСП.

"На второ място законите, които сме внесли, са също спешни и ориентирани към мерки за хората, домакинствата, младите семейства, децата и възрастните. Настояваме, ако трябва извънредни заседания председателите на комисиите да направят и да се разгледат нашите законопроекти. Ако искате ги отхвърлете, но да се гледат. Това са Законът за семейните помощи, това е Законът за преизчисляване на пенсиите, който и вие новите политически субекти, имахте в програмите си. Ние настояваме да се включат по правилник в работата на комисиите и в работата на залата, защото като сме обещали нещо на българските граждани преди избори, държим да го изпълним след избори", доуточни Нинова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо е този хаос в Германия? Заради нашия манталитет.

Всеки мой нов работен ден в скучния хоумофис започва така: информирам се за броя на новите инфекции и броя на ваксинираните. И обикновено няма почти нищо радостно. След това се потапям в пандемичното си ежедневие: спазвам дистанция, поставям маска, не се срещам с никого и разговарям с колегите си от […]