Николай Витанов: Не се бъзикайте с щама Делта - Мойте новини

Николай Витанов: Не се бъзикайте с щама Делта

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 16 юли 2021 г. Днес информацията има 2 части. Това предупреждава математикът Николай Витанов. 1. Успокоителна част за текущата ситуация 2. Предупредителна част

Част 1. Успокоително за текущата ситуация Спокойно, още нищо не е станало. Броят на новите случаи подскочил малко и вече почва да се говори панически. Всичко е в границите на очакваното. Все още. Базовото репродуктивно число днес е 0.941. Знаете, че очакванията са да е между 0.9 и 1. Обхватът на заразата продължава да се свива много бавно.

Очакванията са броят на активните случаи да продължи бавно да намалява към 7 000 и здравната система да продължи да се разтоварва (от натоварването, свързано с пандемията, не от другите натоварвания). Трябва да следите това число. Ако скочи над 1 е се задържи там, значи делта вариантът на вируса се е закрепил. Като гледате стойността – още не се е закрепил.

Индикаторите за смяна на тренда все още имат ниски стойности във всички области. По морето стойността също е ниска, тъй че които сте там, вирусът няма да ви развали почивката. В София стойността е ниска, в страната също стойностите са ниски. Когато стойностите на тези индикатори паднат под 10, тогава може да почнем да се притесняваме. Има време дотогава, а като стане, ще сигнализирам веднага. Това е спокойната част

Част 2. Предупреждение НЕ СЕ БЪЗИКАЙТЕ С ДЕЛТА ВАРИАНТА НА ВИРУСА. ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ СЕ ИЗБЪЗИКА МНОГО ЖЕСТОКО С ВАС. ЯКО ЩЕ СЕ ИЗБЪЗИКА. Вчера писах за дебелите кратуни и книжните плъхове. Егоистичните дебели кратуни нариват вируса в държавата и подпомагат разпространението му. Не спазват мерките, от които много малко останаха и си измислят всякакви теорийки, за да оправдаят поведението си. Три пъти видях как теорийките ви изтичат в тоалетната. Ще го видя и за четвърти път. Не вярвам обаче да се промените. Щом като четвъртата вълна отмине, ще извадите същите теорийки за пети път. Това вече не е ефект на Дънинг-Крюгер. Тая работа вече май е за психиатър. Интересува ме дотолкова, доколкото ще повлечете и заразите хора покрай вас, които се пазят. Мислете за роднините си.

Очакваме настъпление на врага. В същото време в армията от лекари, които героично отблъснаха 3 вълни, върви чистка и най-опитните ръководители се отстраняват. Най-опитните части, работили в най-големия ад на трите вълни, се подлагат на унижение. Ваксинацията отиде в 55-та глуха. Какво си мислим – че като се бъзикаме и чешим, ще ни се размине. Делта вариантът ще ни избъзика, яко ще ни избъзика и ще ни почеше и там, където не ни сърби.

Моята работа в тази пандемия винаги е била тази на разузнавача. И винаги съм се стремял да предупредя за настъпващата опасност. Ето го символичното ми предупреждение:

Рихард Зорге докладва. Германия е струпала огромна армия по границите на Съветския съюз. Предстои нападение. Нападението ще е на 22 юни 1941 г. Кой разбрал, разбрал. Повече от това не мога да направя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Abarth F595 дебютира със 165 конски сили и технологии от Formula 4

Fiat също е един от производителите под шапката на Stellantis, който има за цел да премине към електричество за своите модели, но преди това да се случи окончателно, италианската марка показа поредната версия на Fiat 500, преработена от Abarth. Новият Abarth F595 е оборудван с 1.4-литров бензинов турбо мотор, генериращ […]