Неадекватен шофьор с Porsche отнесе четири акта, за малко да му се разминат

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Четири наказания получи пловдивчанин след отказа да бъде изпробван за алкохол. Той не е имал документи за самоличност, книжка и не носил договор за сключена застраховка. Мъжът бил задържан и осъден, съобщава trafficnews.bg.

Арестът е станал на 1 март, минути преди 05:00 часа.

Пловдивчанинът бил със съпругата си на нощен бар. Тръгвайки от клуба обаче, той се качил на Porsche-то си и потеглил. Само на няколко метра встрани имало позициониран екип на полицията, които провеждали спецоперация за контрол на движението.

Униформените спрели панамерата и поканили водача ѝ да представи документи и да даде проба за алкохол.

Пловдивчанинът обаче отказал да бъде изпробван, като през цялото време се държал неадекватно и заплашвал полицаите, че ще ги разкарва по съдилища, докато се пенсионират.

Докато полицаите съставяли акт на водача и издавали талона за медицинско изследване, мъжът спрял преминаващо такси и се качил в него заедно със съпругата си, а поршето зарязал в средата на пътя. Наложило се полицаите да спрат таксито, а мъжът да бъде задържан.

След 24 часа в ареста, срещу пловдивчанина било започнато производство. На същия му бил връчен акт за четири нарушения. Последвало и наказателно постановление, с което водачът се глобява с 2040 лева и му се налага административна санкция – отнемане на книжката за 24 месеца.

Пловдивчанинът отнесъл санкцията си до компетенцията си до Районен съд, който я е отменил. Като причина магистратите са посочили, че не е доказано дали наистина мъжът е шофирал поршето или колата е била просто паркирана в близост до заведението.

Решението на Районен съд обаче е било обжалвано от страна на ОД МВР. Пред Административен съд са били представени видеозаписите от патрулката по време на акцията, както и GPS координатите на полицейските коли. Разпитани са били и свидетели, които са видели какво се е случило на 1 март през нощта.

Магистратите изцяло са дали вяра на доклада на полицаите и са игнорирали свидетелските показания на съпругата на шофьора.

Освен това според Административен съд, колегите им от Районен съд са игнорирали и не обсъдили останалите събрани по делото доказателства.

Поради това магистратите са отменили решението на Районен съд и са потвърдили санкцията спрямо пловдивчанина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кръвното скача заради тези 4 причини

Високото кръвно налягане (хипертония) е проблем, с който се бори почти половината от населението на света. Често хората пренебрегват тревожните симптоми на хипертония, а това понякога води до критични ситуации. За да избегнете неприятности, трябва ясно да разберете какви точно причини могат да предизвикат скок на кръвното. Асоциацията на кардиолозите […]