Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Имахме усещането, че най-вероятно ни подслушват

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

„Аз не съм изненадан, тъй като покрай летните протести всички имахме такова усещане, че най-вероятно ни подслушват. Когато обаче вече го видиш с доказателство, някак си остава един горчив вкус, но и потвърждение, че протестите, които имаше и това, което искаме – за промяна на управлението, за промяна на това, което се случва в съдебната власт, в Прокуратурата, е правилно“. Това заяви пред ФАКТИ председателят на ПП „Волт“ Настимир Ананиев по повод вчерашната новина, изнесена от адв. Николай Хаджигенов, че покрай миналогодишните протести 82-ма български граждани са били подслушвани – граждани, сред които е и нашият събеседник Настимир Ананиев.

Както е известно, ПП „Волт“ е част от политическото обединение „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова.

„Интересно ми е в какво качество са ме подслушвали. Като председател на политическа партия ли, като кандидат за народен представител ли, като активно протестиращ ли, като гражданин ли, като предприемач ли. Имайки предвид, че не съм единственият подслушан, а това е ставало с общо 82 човека, и като гледам, че с повечето ни свързват протестите, то общият знаменател са именно те. Това значи, че някой е искал да знае какво се случва, искал е да знае опозицията какво мисли и планира и, разбира се, по един такъв милиционерски начин да се „справя“ с опозицията, а не в чиста конкуренция“.

„Това, което видях от телевизията, тъй като все още не съм видял самите документи – там се виждаше, че има искане от Прокуратурата. Искане с моите данни и всичко останало“, отговори Ананиев на въпрос за поръчителя на подслушването спрямо него.

„Интересното е, че няма официален заявител – нямаше посочено лицето Х или лицето Y. Това означава, че някой се крие зад институцията, за да не поеме лична отговорност. Аз не вярвам 82-ма протестиращи – обикновени граждани и политици, да са били подслушвани без знанието на главния прокурор“, допълни той.

„Исках да видя документите, но разбрах, че са ги дали вчера на вътрешния министър. Ако имам нарушени граждански права, ще си търся правата и ще искам някой да понесе наказателна отговорност за това своеволие, защото ние все пак живеем в европейска държава, в ЕС сме вече 14 години и тези практики ни хвърлят в някакви мракобесни времена на Средновековието“, заяви още по болезнената тема с подслушването Настимир Ананиев.

„Ще информирам и нашия евродепутат от „Волт“, който е член на „LIBE“ – Комисията за граждански права в Европейския съюз. Ще го информирам за ситуацията като цяло, защото не само аз съм подслушван, това е ставало, както се разбра, с 82-ма души, повечето от които са хора от протестите – политици и граждани. Говорим конкретно за опозиционни политици. С приятели сме си говорили, че да слушаш политици, които разполагат с публичен ресурс, които са във властта, които могат да злоупотребят по някакъв начин, това донякъде може би бих го приел. Но когато слушаш опозицията, това е като при скандала „Уотъргейт“, която коства главата на президента Ричард Никсън. В XXI век това е абсолютно неприемливо“, завърши председателят на ПП „Волт“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ученици от Кърджали ни върнаха към мизерията на соца

Коментар на Мария Ласкин от Фейсбук: Деветокласниците от СУ "Петко Рачов Славейков", най-голямото училище в Кърджали, правят нещо като възстановка на социализма, за да представят резултатите от работата си в създадената специално за целта школа. Директорът на школата е изключително доволен от ентусиазма на учениците и възторжената помощ от техните […]