Най-потърпевшите производства у нас от кризата в Суецкия канал

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Заводите, които работят на територията на България и внасят части от Китай, са най-потърпевшите от спирането на корабоплаването по Суецкия канал. Макар заседналият само за няколко дни товарен кораб да беше освободен от плитчините на канала, това доведе до световна икономическа криза със значителни последствия. Според експерти, наредилите се на опашка над 370 кораба ще са им нужни поне един месец, за да могат да преминат през канала, а тези които тръгнаха да заобикалят невралгичната точка, ще забавят доставките си между 15 и 20 дни.

В България кризата също ще се усети и то най-вече от тези производствени предприятия, които доставят суровини и материали от Китай. "Българските производители са част от европейската верига и зависят от доставки от Югоизточна Азия, за да извършват своята работа по производството на промишлени стоки. Нарушаването на доставките, независимо дали контейнерите влизат през западноевропейските пристанища и България е следващ подизпълнител или през Турция или Гърция и ние сме в началото на веригата на производствено изпълнение, води до загуби", казва председателят на контролния съвет на Националното сдружение на българските спедитори – Георги Минчев. Стоките, които най-често се транспортират от Азия до България, са за крайно потребление. Голяма част от продуктите, на които пише "произведено в Китай", преминават през Суецкия канал.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ибрахимович: Аз вече съм си вкарал головете - сега ще помагам на другите

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович заяви след триумфа на Швеция над Косово в Прищина, че е доволен от ролята си на асистент и не е необходимо да вкарва голове. "Казах им, че не е нужно да вкарвам голове, вече съм вкарал моите. Помагам на съотборниците си да го правят, така […]