Най-големите банки на САЩ са закрили 300 клона - Мойте новини

Най-големите банки на САЩ са закрили 300 клона

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Някои от най-големите американски банки като Wells Fargo, Citigroup и JPMorgan Chase от началото на тази година са закрили около 300 от филиалите си, съобщава вестник „Файненшъл Таймс”, цитиран от БГНЕС.

По информация на изданието, Wells Fargo, която има най-много клонове в САЩ, е закрила 154 от тях, което съставлява 3% от банковата мрежа. Съкратени са и 6% от служителите на банката. „Нашите клиенти използват все по-често дигитални услуги”, е заявил финансовият директор Майкъл Сантомасимо.

Това, както и други промени са довели до промяна в режима на работа на филиалите на Wells Fargo, цитира вестникът думите му. Citigroup е съкратила с 4% филиалите си по света. Затворени са клоновете на банката в САЩ, Мексико и в държавите от Азия. JPMorgan Chase е затворила 40 филиала (1% от банковата си мрежа). Въпреки че посещаемостта в клоновете през последните 10 години рязко е намаляла, банките са на мнение, че наличието на офиси е важно с цел привличане на клиенти.

„Разликата се състои в това, че с помощта на цифровите технологии сега можем да излезем на нови пазари с по-малко на брой филиали, отколкото преди 5 или 10 години, и да обслужваме толкова клиенти, ако не и повече”, подчертават от JPMorgan Chase. Изданието припомня, че анализаторите отдавна прогнозират, че онлайн банкирането и мобилните приложения в крайна сметка ще доведат до съкращаване на банковите клонове и на работните места. Пандемията от коронавирус само ускори въвеждането на цифрови технологии. Дори клиенти, които досега се въздържаха да използват банковите приложения за големи транзакции или подаване на молба за ипотека, вече са принудени да преминат на цифровите платформи заради действието на ограничителните мерки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Porsche смята летящите автомобили за атрактивни, но скъпи

В последно време няколко марки представиха планове за летящи автомобили и темата започна да става все по-интересна за редица производители и инвеститори. Последната голяма марка, която се изказа по темата бе Porsche. Според представители на германската марка, въздушните таксита могат да се превърнат в реалност за всички, но за това […]