МИ също обжалва спирането на вписването на новото ръководство на ББР - Мойте новини

МИ също обжалва спирането на вписването на новото ръководство на ББР

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Министерството на икономиката се присъединява към обжалването на решението на Софийския градски съд (СГС), с което в петък (25.06.2021г.) беше временно спряно вписването в Търговския регистър и РЮЛНЦ на новите Надзорен и Управителен съвет на Българската банка за развитие (ББР), съобщиха от ведомството. По-рано днес ББР оспори пред Софийски апелативен съд спирането на вписването на новите членове като незаконосъобразно.

Същевременно, днес беше подадено и ново искане за вписване на одобрените от БНБ членове за Надзорен и Управителен съвет на ББР в Търговски регистър и РЮЛНЦ. Още преди 2 седмици Българската Народна банка одобри новия Устав на ББР, според който съставът на двата съвета може да бъде от три на седем членове. Така, независимо от подадените жалби от старите членове, в Управителния съвет на банката трябва да се впишат Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев, а в Надзорния съвет влизат Валентин Михов и Васил Щонов. Същевременно договорите за управление и контрол на освободените членове на двата съвета са вече прекратени и те не могат да ръководят дейността на служителите на банката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020: Кристиано Роналдо с емоционални слова след провала на Португалия

Капитанът на Португалия – Кристиано Роналдо, наруши мълчанието след отпадането от UEFA EURO 2020. Снощи Селесао отстъпи на Белгия с 0:1 и въпреки че се бори мъжки докрай, бе детрониран от европейския връх. "Не постигнахме резултата, който искахме, и сме вън от играта по-рано, отколкото искахме. Но ние се гордеем […]