Митрофанова: Българите и руснаците традиционно се обичат - Мойте новини

Митрофанова: Българите и руснаците традиционно се обичат

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

"Руските туристи ще се върнат през юли. Редовните самолетни полети ще бъдат подновени на 28 юни. Засега няма проблеми руските туристи да се върнат. Могат да възникнат спънки единствено заради несигурната обстановка с ковид пандемията, която бележи спадове и пикове. Този въпрос остава, но вече има механизми на проверка и съответни превантивни мерки, които позволяват да се преодолеят неудобствата на ситуацията". Това заяви руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова.

"В исторически план винаги сме имали доста противоречиви отношения. Но отношенията ни са противоречиви само на ниво политици. Съвсем различни са отношенията между гражданите на двете ни страни, които традиционно се обичат. И това е обяснимо – имаме една религия, езиците ни си приличат много, имаме общи възприятия за основни ценности. Затова смятам, че отношенията между нашите два народа са много добри.

"Готови сме да участваме в конкурс при осъществяването на такъв проект. Въпросът е, че АЕЦ Белене би могла да бъде изградена сравнително бързо – до 2025-2026 г., и това би осигурило 30 процента от електроенергията на България. Но и тук, разбира се, изборът е на българското правителство. Русия не се натрапва на никого – нито с енергетика, нито с възможностите си в атомната енергетика – изборът е ваш", каза още руската посланичка. "Готови сме да участваме в конкурс при осъществяването на такъв проект (нов реактор на АЕЦ "Козлодуй". Въпросът е, че АЕЦ Белене би могла да бъде изградена сравнително бързо – до 2025-2026 г., и това би осигурило 30 процента от електроенергията на България. Но и тук, разбира се, изборът е на българското правителство. Русия не се натрапва на никого – нито с енергетика, нито с възможностите си в атомната енергетика – изборът е ваш", каза още Митрофанова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-евтиният смартфон в света дебютира на 10 септември

JiPhone е един от производителите, които в последните години предлагат някои от най-бюджетните смартфони на пазара, а сега ще се борят да завоюват титлата с най-евтиния смартфон предлаган някога. JioPhone Next се очаква да дебютира на 10 септември тази година, а благодарение на партньорство с Google, смартфонът ще предлага версия […]