Милен Керемедчиев: Срам ме е, че България се приравнява с Русия, Венецуела, Беларус

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

САЩ наложи санкции на 6 физически лица и 64 фирми и организации в България по закона "Магнитски", а ЕП изпраща мисия в България. Какъв знак дава с това Вашингтон, какъв е отзвукът и какви са последствията? Коментар на Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и журналиста Асен Агов.

Като български гражданин ме е срам, че България, като единствена страна членка на ЕС, върху която толкова мащабно се разпростират санкциите по закона "Магнитски", се приравнява с държави като Русия, Венецуела и партията на президента Мадуро, като Мианмар и хунтата, като Беларус. Това каза за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него по абсолютно еднакъв начин се налагат санкции, както върху икономически субекти, така и върху политически лица. В изброените държави този закон е един и същ, не разпределя хората по някакъв друг признак, освен това, че има срастване на олигархията с администрацията, обяснява Керемедчиев.

"Така че, действията на закона "Магнитски", дали към България или към Мианмар са едни и същи – блокиране на сметки, забрана за влизане в страната и официално оповестяване, че тези хора са корумпирани“.

Според Милен Керемедчиев "България влиза в този срамен списък, от който не може да излезе. Колкото по-бързо органите на ЕС преразгледат случая с тази разяждаща обществото "Язва", толкова по-бързо ние ще можем да изчистим нашето име", казва бившият зам.-министър на външните работи.

"Нашите служби са мълчали и не са действали. Всичко, което се съобщава от американците, се възприема като публична тайна. Бездействието на службите, които събират тази информация, е характерен белег на управлението през последните 10 години на "слугинстване" към управляващото мнозинство, към правителството. Това представлява не служба на обществото, което плаща на тези служби, а е служба на определени хора", допълва Асен Агов.

Според него именно това е причината българската демокрация да бъде сбъркана и по-скоро клони към хибридна, "тъй като цялата държава е обърната в услуга на онези, които са на върха в държавната йерархия. Пропастта между гражданите и онези на върха е станала огромна", категоричен е Асен Агов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Белият дом: Докладът за НЛО все още не е финализиран

Белият дом отказа да коментира съобщенията от днес за поредица забелязани неидентифицирани летящи обекти и заяви, че предстоящ да излезе скоро правителствен доклад по въпроса все още не е финализиран, предаде Ройтерс. "Вашингтон пост" съобщи по-рано днес, че в документа не се правят никакви констатации за извънземна дейност, но той […]