Масови проверки на тези строежи

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Масови проверки на строежите в черноморските ни курорти започват от Главна инспекция по труда (ГИТ). Причината е започването на активния летен сезон и необходимостта строителните процеси да бъдат спрени. Именно месец май е периодът, в който се установяват най-много нарушения.

Спирането на строежите през лятото принуждава част от компаниите да наемат работници без необходимата квалификация, полагане на недеклариран труд, пренебрегване на изискванията за работното време и почивките, за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

За първото тримесечие на 2021 г. на строителни обекти са извършени 1600 проверки от 9930 общо. Установените нарушения са общо 7050. От тях нарушенията на разпоредбите, свързани с осигуряването на безопасността и здравето при работа, са 4755 и 2280 са по осъществяването на трудовите правоотношения – по възникването им, по заплащането на труда, разпределението на работното време и почивките и др. Случаите на работа без трудов договор, установени в сектора, са 181 от общо 528.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Докажете, че принцеса Латифа е добре

Експерти по правата на човека към ООН настояха за доказателства, че принцеса Латифа от Дубай е жива, съобщи ДПА. Приятели на принцеса Латифа пуснаха видео в социалните платформи. В него тя обявява, че е държана заключена и не ѝ позволяват да излиза. Принцесата се опита да избяга от страната преди […]