Какво ще се случи с тялото, ако спим през деня

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Дневният сън е нееднозначно явление. От една страна, това помага да се отпуснете и да се презаредите за известно време, а от друга, е по-трудно да заспите през нощта, когато сте спали през деня.

Ако човек започне редовно да спи през деня, по-добре ще запомни информацията, която е получил сутринта. Ето защо всички уроци в детската градина се провеждат сутрин, или по-скоро времето, отделено за игрите. По време на дневния сън се активира десният мозък. Той е отговорен за прехвърлянето на паметта от краткосрочната към дългосрочната.

Освен това учените са установили, че ежедневният сън през деня прави човек по-малко раздразнителен, по-буден и подобрява работата му. При хората двигателните реакции се подобряват, нервите се успокояват. Тези, които спят достатъчно през деня, имат намален риск от сърдечни заболявания.

Как да спим?

Мнозина отказват да спят през нощта, защото се чувстват още по-зле след него. Всъщност това се дължи на неправилната продължителност на съня. Най-добре е да си поспивате 30 минути следобед. Ако увеличите това време, наистина можете да се събудите много сънливи и кисели.

Понякога има случаи, когато си струва да увеличите времето до 40-60 минути. Но дневният сън се счита за малко презареждане и отдих, а не за пълна многочасова почивка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германия планира да облекчи ограниченията за ваксинираните

Германия планира облекчаване на коронавирусните ограничения за ваксинираните, сочи проектодокумент на правителството, цитиран от Франс Прес. Предложението ще бъде обсъдено на среща в понеделник между канцлера Ангела Меркел и регионалните премиери, предаде БНР. То предвижда хората, които са ваксинирани, да не бъдат задължени да показват негативен тест, за да влизат […]