Какво ще се случи с бензиновите и дизеловите коли след 2035 година? - Мойте новини

Какво ще се случи с бензиновите и дизеловите коли след 2035 година?

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

След като по-рано тази седмица ви разказахме за плановете на властите в Европа да забранят автомобилите с двигатели с вътрешно горене през 2035 година, ето че това вече се случва. През изминалия ден от Европейската комисия официално обявиха решението си, като разкриха и някои планове за това.

Първата част на плана включва намаляване на вредните емисии с 55%, като от Европейската комисия предвиждат това да се случи до края на 2030 година. Едва 5 години по-късно вредните емисии трябва да се намалят със 100%, което на практика означава, че ще се сбогуваме с конвенционалните двигатели, които сме свикнали да използваме.

Новината не е изненада, взимайки под внимание, че редица автомобилни производители вече се подготвят към преминаване на ток в близките години и сходните крайни срокове които те си поставят.

За да подпомогне преминаването към автомобили, които не замърсяват, властите ще задължат градовете да предвидят зарядни станции за електрически автомобили на всеки 60 по важни пътища и магистрали, както и станции за водород на всеки 150 километра. Според Reuters това означава, че ще има поне 3.5 милиона обществени зарядни станции през 2030 година и 16.3 милиона през 2050 година.

Очаквано, новината не бе посрещната добре от всички, като от Европейската асоциация на автомобилните производители заявиха, че намаляването на вредни емисии с 55% до 2030 година ще е голямо предизвикателство, а без задружни усилия от всички, целта няма да е постижима.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Директорът на „Сиела норма“: Всички 2500 техници бяха проверени

Справихме се перфектно, машините за гласуване издържаха първия масов вот с устройства. Това заяви в „Тази сутрин“ по бТВ изпълнителният директор на „Сиела норма“ Веселин Тодоров. Той обясни, че след като преговорите на фирмата с Централната избирателна комисия са блокирали, служебният премиер Стефан Янев е помогнал диалогът между двете страни […]