Изтича срокът за разглеждане на молбите по „кредитната ваканция“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Днес изтича срокът, в който банките трябва да разгледат исканията за разсрочване на кредитите в рамките на така наречената "кредитна ваканция", предаде БНТ.

Към момента не се очаква Европейската централна банка да позволи ново удължаване на мярката, въведена заради пандемията от COVID.

Според Българската стопанска камара мораториумът върху плащането на кредити е най-ефективната мярка за бизнеса, прилагана по време на пандемията.

Бизнесът работи с търговските банки от години. Това е основен инструмент за финансиране на предприемачите, те се познават имат си доверие и това е най-лесния начин да се запази финансовия ресурс, така необходим в криза, в българските предприятия, обяснява Станислав Попдончев, БСК.

Не се очакват сериозни сътресения след отпадането на мораториума по кредитите, смята икономистът Калоян Стайков.

Икономиката вече се възстановява от шока, който изпита миналата пролет. Така че, този ефект не би трябвало да е кой знае колко сериозен, а и в крайна сметка това беше идеята – мярката да е временна, допълни Стайков.

След края на така наречената банкова ваканция от Асоциацията на банките у нас съветват при невъзможност да плащаме вноските си, да сe обърнем към кредитния си консултант.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Три банки отпускат безлихвени кредити до 6 900 лева

Три търговски банки вече подновиха споразуменията си за отпускане на безлихвени кредити, гарантирани от Българската банка за развитие, предаде БНР. Става дума за заеми до 6 900 лева, които могат да бъдат отпуснати на физически лица, чиито доходи страдат заради ограничителните мерки. Кредитите са достъпни за безработни и за хора […]

Може да ви хареса