Изтекоха лични данни на хиляди членове на СИК

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Лични данни на хиляди пловдивчани лъснаха в интернет и бяха достъпни за потребителите в мрежата в продължение на часове. Информацията беше публикувана на сайта на 16 РИК, сигнализира читател на Plovdiv24.bg.

Оказа се, че след заседанието на Районната избирателна комисия за Пловдив град снощи в сайта ѝ са публикувани протокол от съвещанието и самото Решение № 56-НС за назначаването на членовете и резервите на сиковете. Прикачените файлове съдържат служебна информация – кой в коя секция е и каква е позицията му там, коя партия/коалиция представлява. В списъците обаче има и изключително чувствителни данни – ЕГН, образование, настоящ адрес, телефон, както и графа дали лицето желае ваксина.

Двете приложения с пълните данни останаха достъпни на сайта на 16 РИК цяла нощ и едва към 9.30 ч. сутринта бяха свалени. Чак след това файловете бяха заменени със списъците за публична употреба.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Наум Шопов с емоционален рожден ден

Изминалият уикенд може и да не беше напълно летен откъм температури, но за една популярна двойка беше абсолютно празничен откъм емоции. Става въпрос за звездното семейство на Теа Минкова и Наум Шопов, като поводът бе рожденият ден на актьорът-лекар, пише varna24.bg. От самия купон има малко снимки и няколко story-та, […]