Защо ни привличат неподходящите за нас хора - Мойте новини

Защо ни привличат неподходящите за нас хора

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Задавали ли сте си въпроса: “Защо ме привличат хора, които не са за мен?” Според психолозите отговорът е много прост – нашето его ги търси. Всички ние имаме два Аз-а – “малкият Аз” (раненото Аз, егото) и “духовният Аз” (нашето по-висше, по-зряло Аз, нашата душа).

Егото е тази част от нас, която поставя под въпрос нашата значимост и ценност. То не се чувства цялостно. Усеща, че в него има пукнатини, които не може да запълни. То постоянно си задава въпроса дали заслужаваме да бъдем обичани.

От другата страна е нашият по-висш Аз – нашата душа. Това е тази част от нас, която ни свързва с любовта, истината, мъдростта. За съжаление много от нас избират егото. Това ни кара да се чувстваме незначителни и безсилни, да усещаме липса, която се опитваме да компенсираме. Егото търси неща отвън, с които да запълни усещането за празнота.

То вярва, че колкото повече имаме – по-голяма банкова сметка, по-добър партньор, по-хубава работа, по-скъпа къща, толкова по-щастливи ще бъдем. То се активизира особено много, когато става дума за романтична връзка, защото любовта ни ранява най-силно, пише “Дарик”. Ако раната е все още отворена, ние, без да си даваме сметка, търсим хора, които да предизвикват у нас същите усещания.

Нашето подсъзнание е програмирано така, че да привлича хора, които да активират нашите рани. Причината за това е, че така израстваме. А нищо не ни помага да израстваме така, както разбитото сърце. Но когато разберем кои сме всъщност, когато осъзнаем, че сме способни, силни и специални, тогава любовният ни живот ще бъде излекуван.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лео Меси се разбра с Барселона - подписва за 5 години

Барселона и Лео Меси са постигнали принципно споразумение за подновяване на договора на аржентинеца. То включва петгодишен договор. Въпреки че през последните седмици се говореше много за възможността да подпише за две години, преди да се впусне в ново приключение в MLS с Интер Маями. Очаква се новият договор на […]