Задължителни маски и на открито в Испания

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

От днес в Испания влиза в сила нов закон, който задължава всички лица над 6-годишна възраст да носят маски на открити и закрити публични места.

Досега при разстояние от метър и половина дистанция носенето на маска не беше задължително на открито, въпреки, че автономните провинции сами затегнаха мерките и го наложиха.

Законът, известен като „нова нормалност”, налага задължителното носене на маски дори по време на слънчеви бани на плажа или на басейна.

Изключения ще се правят само за хора с доказани дихателни проблеми или инвалиди, които не могат сами да си поставят и махат маската. Маска няма да се изисква и при индивидуални спортни упражнения.

Ако обаче тичате или карате колело с приятели и сте без маска рискувате да бъдете глобени със сериозна сума.

На палубата на кораб или на лодка неносенето на маска също е наказуемо деяние. Задължително е носенето на маски във всички видове транспорт, дори в личния ви автомобил, ако в него има лице, което не е от вашето семейство.

Новата мярка ще остане в сила докато централното правителство на Педро Санчес обяви края на здравната криза. Регионалните правителства са в правото си да затегнат още повече ограниченията, ако сметнат, че е необходимо.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Марио Русинов, АКФ за ФАКТИ: Партиите не знаят колко гласа да купят за едно място

На 29 март Антикорупционният фонд представи резултатите от изследването си „Нарушена легитимност: контролираният и купен вот в България, размер и влияние“. Експертите на Антикорупционния фонд анализират резултатите от парламентарните и местни избори, проведени в периода 2013-2020 година. Установяват над 2500 избирателни секции, в които съществува риск от контролиран и купен […]