Заведенията: Затворихте ни насила, сега искате да ни отваряте насила

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов отбеляза, че браншът не желае да работи само с външните открити части на своите заведения, предаде БНР.

И подчерта: „Затворихте ни насила, сега искате да ни отворите насила. Обезщетения за април – няма. Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение. Още повече, че месецът е студен, има ограничение в работното време и задължително разстояние между масите, което намалява капацитета“.

Затова от Сдружението на заведенията имат 3 предложения за разхлабване на мерките, които смятат за работещи и важни за оцеляването на ресторантьорския бранш.

Първо – пожелателното отваряне на външните части на заведенията. Според сдружението, обаче, тези, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения

Второ – отварянето на всички ресторанти от 1 април, а на всички нощни заведения от 15 април.

Трето – отварянето на външните части, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

Според Сдружението това са приемливите варианти за тях. От там подчертават обаче, че решенията са право и задължение на властта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Еколози: Планът за управление на отпадъците е неадекватен

За пропуски в новия Национален план за управление на отпадъците, алармират природозащитни организации, предаде БНР. Според еколозите стратегическият документ за следващите седем години не включва адекватни мерки за намаляването и оползотворяването на отпадъците. Възраженията са описани в писмено становище, изпратено до Министерството на околната среда и водите. Еколозите настояват за […]