Жилища се разпродават като „топъл хляб“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

На горещия пазар на недвижими имоти в Израел през последните няколко месеца се наблюдава истински бум. Нарастващата имиграция допълнително усложнява проблема. На фона на растящата конкуренция се появяват и нови тенденции, предизвикани от пандемията, като например да се купи жилище в по-отдалечено и спокойно място, уточнява изданието The Jerusalem Post.

„Налице е високо търсене, особено в определени области, които са много популярни сред прииждащите. Сред тях са Рамат Бейт Шемеш, Модиин, Иерусалим. Работим с инвеститори и имаме усещането, че жилищата се разпродават като „топъл хляб““, казва Рафи Шулман, съучредител на агенция Olim Advisors.

„Работя в сферата на недвижимите имоти близо 20 години и не помня преди да е имало такъв висок процент на търсене. Не отчитаме значително поскъпване нито при цените, нито при наемите“, казва Алиер Марески, собственик на агенцията RE/MAX Vision.

Новодошлите в големите градове са основният източник на ръст на търсенето. По официални данни, имиграцията от февруари до април 2021 г. отчита ръст от 30% спрямо същия период на 2020-та.

Според анализатори, пандемията вследствие на коронавируса допринася за нарастване броя на хората, желаещи да си купят дом в Израел и то до такава степен, че са готови да купят без оглед и да платят повече. Макар цените и без това да растат със значителни темпове. Прогнозата е, че търсенето ще продължи да расте, тъй като има все повече хора, които планират дългосрочно да се установят да живеят в Израел.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Футболна съпруга пак пленява по бански

Пищният аржентински супермодел Уанда Нара отново показа, че може да закове мъжките погледи върху хубавите си форми. Жената и агент на стрелеца Мауро Икарди се пусна от банята си по оскъден бански, който не може да прикрие сериозния ѝ бюст. Кадърът набързо събра над 500 хиляди харесвания, които продължават да […]