Женски бял носорог ще търси любовта в японски зоопарк

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Досущ като при повечето хора по света, и плановете за пътуване на Ема са объркани от пандемията и новия коронавирус. Но след месеци забавяне този женски бял носорог пристигна в Япония в търсене на любовта, пише novini.bg.

Ема, която е на пет години, пристигна от сафари парка "Лиофу" в Тайван. Управата я е избрала по програма за размножаване, като целта е да ѝ се намери партньор в Япония.

Прехвърлянето ѝ в зоопарка "Тобу" в Сайтама край Токио е планирано първоначално за месец март, но заради пандемията пътуването е отложено. Но Ема най-накрая пристигна в японския зоопарк.

Тя е избрана измежду 23 носорога от тайванския зоопарк заради кроткия си характер и стройна фигура. Очаква се Ема да се появи пред посетителите на японския зоопарк след няколко седмици и да се опознае с първия си потенциален ухажор, 10-годишния мъжки бял носорог Моран.

Програмите за размножаване на зоопарковете имат ключова роля за опазване на вида на белите носорози.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Комитова не е спирала нито един строеж или проект

Във връзка с декларацията на Камарата на строителите в България Министерството на регионалното развитие и благоустройството информира: Строителният бранш не е в колапс. Очевидно някои фирми са се чувствали сигурни при друг министър, а не при новия. Всички ресорни ведомства на МРРБ работят, но ако някои служители в тях са […]