Ето кои са най-красивите BMW-та според бивш дизайнер на марката

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

В последно време дизайнът на новите BMW-та е едно от най-коментираните неща покрай тях и дори взима превес над техническите характеристики и поведението на баварските машини. Един от бившите дизайнери на марката, Франк Стивънсън, споделя кои са трите любими негови модела от гледна точка на външен вид и дизайнерски решения.

На първо място в неговия списък се нарежда класическото BMW M1, още познато като първата М Performance кола. Суперавтомобила със средноразположен двигател е дело на легендарния Джорджето Джуджаро, който е отговорен за доста красиви модели през 80-те и 90-те години на миналия век.

Следващото купе в списъка на Стивънсън е BMW E9. Моделът се появява в края на 60-те години на миналия век, като отговорен за дизайна му е Вилхелм Хофмайстер. Именно с този модел се ражда и така наречената извивка на Хофмайстер, която може да се намери при по-голямата част от моделите на марката.

Последния автомобил в списъка също е класически и доста рядък. Моделът 507 Roadster се произвежда от средата до края на 50-те години, като неговият главен дизайнер е Албрехт фон Гьорц. Поради краткия период на производство и малкото продадени бройки, моделът е един от най-редките и желаните в днешни дни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Витанов: Имунизацията изостава, но COVID-19 дебне

Обстановката е спокойна. Едната карта – на риска – е изцяло зелена. По другата карта – на 14-дневната заболеваемост, се очаква зеленото да се увеличава. Това пише във "Фейсбук" математикът Николай Витанов относно кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 14 юни 2021 г. […]