Електрическа пожарна за 1 милион долара (ВИДЕО)

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Тестове на електрическа пожарна машина се проведоха в Аризона. Видеото от тестовете беше публикувано в YouTube. Съдейки по видеото, иновацията, наречена Rosenbauer , прилича по-скоро на автобус с футуристичен дизайн. Според Carscoops цената на автомобила е около 1 милион долара. В същото време цената на обикновена пожарна кола е около 700 хиляди долара.

Rosenbauer е оборудван с два електродвигателя на Volvo с комбинирана мощност от 490 к.с. и 50 000 Нм въртящ момент. Също така автомобилът е оборудван с дизелов агрегат с мощност от 272 к.с., който действа като генератор за презареждане на батериите.

Можете също така да презаредите колата от битовата мрежа. Освен това, с помощта на специална система, самият Rosenbauer се превръща в източник на енергия. По този начин от колата могат да се презареждат всякакви приспособления и противопожарно оборудване. В момента с такива пожарни коли се оборудват автопарковете на спасителните служби в Амстердам и Берлин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС търси нови мостове към Турция

Върховният представител на ЕС по външните работи Жозеп Борел призова за изграждане на мостове с Турция, съобщи агенция Анадола. Предстоят преговори за подобряване на отношенията. Посочва се, че ЕС има интерес от добър диалог с Турция. Това ще е позитивно и за двете страни. Приветстват се последните дипломатически опити на […]